Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'Aran

La Val d’Aran aculhirà la sortida d’una estapa del Torn de França en 2016

Aquò es lo resultat de doas reünions que lo govèrn d’Aran a tengut amb l’organizacion de l’eveniment ciclista

| Conselh Generau d'Aran
Lo 10 de julhet de 2016, una estapa del Torn de França començarà en la Val d’Aran. Aquò es lo resultat de doas reünions que lo govèrn d’Aran a tengut aqueste mes de setembre amb l’organizacion del Torn de França, un dels eveniments màgers del ciclisme que cada an travèrsa tanben Occitània.
 
Lo director del Torn, Christian Prudhomme, avalorèt plan positivament l’experiéncia de 2006, quand una estapa de l’eveniment esportiu s’acabèt al Plan de Beret, al cap de la Val d’Aran, e pr’amor d’aquò lo país de Garona aculhirà la sortida de l’estapa Aran-Andòrra.
 
L’eveniment serà cofinançat pel Conselh General d’Aran, per las comunas de Naut Aran e de Vielha e Mijaran e per la Generalitat de Catalonha. “Eth Conselh Generau d’Aran escomet, damb es autes administracions implicades, en aguest inici d’estapa coma ua grana oportunitat entà mostrar era capacitat d’acuelhuda en infrastructures toristiques qu’a Aran e tanben entà mostrar es valors païsatgistics que configuren era natura e es pòbles aranesi”, çò a declarat lo sindic d’Aran Carlos Barrera

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
1.

Una escasença per l'occitan. Cal esperar que la lenga i siá plan presenta e vesedoira.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article