Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Turquia: la polícia ataca los manifestants qu’onoravan las victimas de l’atemptat

Segon lo Partit Democratic dels Pòbles (HDP), lo nombre de mòrts es de 128

La polícia turca a cargat aqueste diluns passat, amb de gases lacrimogèns e de còps de calòssa, contra los centenats de personas que s’acampavan sus la plaça d’Ankara ont dimenge se passèt lo tragic doble atemptat, per n’onorar las victimas. Pendent l’acamp s’es entendut de crits contra lo govèrn turc e son president Recep Tayyip Erdoğan.
 
La polícia quilhèt de barricadas sus totas las carrièras que menan a la plaça, ont i aguèt l’atemptat mai sagnós de l’istòria de Turquia. Aital, las personas e las delegacions politicas poguèron pas arribar fins a l’endrech del chaple. Demest eles i aviá de representants de l’HDP, lo movement d’esquèrra pròcurd qu’aviá convocat la manifestacion pacifica de dimenge terminada en tragèdia, e de nauts representants del partit socialdemocrata CHP, lo mai grand de l’oposision.
 
Fin finala, après que qualques politicians negocièsson amb la polícia, se permetèt als manifestants d’accedir a la plaça.
 
 
Lo nombre real de mòrts seriá de 128, segon l’HDP
 
Segon lo copresident del Partit Democratic dels Pòbles (HDP), Selahattin Demirtaş, en un discors que prononcièt per onorar los mòrts, la chifra reala dels mòrts es de 128. Una nòta d’aquel partit especifica que ja s’es identificat cent vint cadavres e que ne manca uèch de determinar, e mai se la chifra oficiala es encara de 95.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega". Igualada (PP.CC.)
1.

Això passa cuand un polítics bareixa la política amb la religió, Sòblida de la gent, dels seus petiments, dels desitjos i dessignis del poble, de les necesitats de TOTA la gent, vaja un fanàtic.
I passa el que passsa i ha passat a Turquia, va contra els Kurds i el seu propi poble, i diu nomès que el seu Deu ès grand.
El seu Dèu si, però ell no.
"El Tàrrega".

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article