Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GuianaCarcinLimarga e Segalar Carcinòl

Aquí l’Òc comença un trabalh de terren amb las comunas al Segalar Carcinòl

Dimenge 8 de novembre passsat, l’associacion Aquí l’Òc animèt una tantossada de cants corals, d’istòrias, de poèmas e de contes a la sala de las fèstas de la Calm d’Orcet (Segalar Carcinòl) pels participants adultes del cors d’occitan.
 
Aquelas tantossadas permeton als participants de retrobar las cançons del país, de conéisser l’origina dels noms dels vilatges, las istòrias del parçan, los contes e tot çò que tòca l’identitat del país. Aquò se fa dins un ambient festiu ont la cultura es la protagonista.
 
Gràcias al succès de la manifestacion e a la bona aculhença de la comuna, Aquí l’Òc contunharà aquel trabalh de terren amb d’autras comunas del Segalar Carcinòl coma Banas e Cominac.
 
Aquí l’Òc es una associacion amb sèti a Sant Seren (Limarga) que sa tòca es de sosténer l’escòla Calandreta l’Esquiròl e, pereu, de promòure e desvolopar la lenga e la cultura occitanas al nòrd de Carcin. E donc, ara tanben, al Segalar Carcinòl.
 
En mai de lor sit Internet, an un grop Facebook fòrça actiu.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Aquí
2.

#1 En Segalar Carcinòl (en francés Ségala Lotois), entre Limarga e Castanhau.

  • 0
  • 0
Ont
1.

Òlt.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article