Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Quebèc: lo president d’Islàndia a dich que l’independéncia es positiva pels païses

Lo president d’Islàndia a fach una vesita oficiala en Quebèc al començament de decembre. Dins una conferéncia de premsa facha al sèti del govèrn, Ólafur Ragnar Grímsson defendèt que l’independéncia dels païses “pòt pas jamai èsser vista coma un afar negatiu” e defendèt lo drech dels pòbles de defendre lor avenidor sens cap de limit. Lo president islandés remarquèt que l’independéncia es pas una formalitat mas l’expression de la volontat d’un pòble.
 
Islàndia es tradicionalament un país fòrça dobèrt a reconéisser l’independéncia dels nòus païses e, aital, foguèt lo primièr que reconeguèt l’independéncia de Lituània, segon çò que rapòrta Vilaweb.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
3.

Hi ha gent llesta al Món, a veure si també ho veu tothom.
Visca la Terra...Lliure!
"El Tàrrega".

  • 0
  • 0
francesc palma
2.

La libetat es bona e l' independència milhor !

  • 1
  • 0
Pirolet
1.

Es que los islandeses son d'originals. Aver agut una de pas primièras femnas a bailejar un pais europenc, aver remandat los baquièrs a sos devèrs e, ara, dire que l'independéncia es una bona causa, mas ont van cercar tot aquò?!

  • 8
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article