Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasMontpelhierenc

An arrestat un parelh de Montpelhièr dins una enquèsta antiterrorista

La femna amagava dins un fals ventre de femna prens de revistas de propaganda de l’Estat Islamic

| Radio France
La polícia a arrestat un parelh de montpelhierencs dins una enquèsta antiterrorista. Se tracta d’un òme de 35 ans e de sa femna de 23, convertida a l’islam e radicalizada dins de posicions jihadistas. Aquela femna amagava dins un fals ventre de femna prens de revistas de propaganda de l’Estat Islamic, segon çò que rapòrta France Info.
 
Dins la gàrdia a vista, la femna declarèt que la tòca del fals ventre èra de cometre de panatòris mas los enquestaires sospièchan qu’èra per amagar d’explosius. Totun, lor an pas trobat cap d’explosiu ni cap d’arma.
 
L’enquèsta se dobriguèt lo 17 de decembre passat al parquet antiterrorista de París. E mai se lo parelh foguèt detengut en Occitània, son los policièrs de la sosdireccion antiterrorista de la capitala francesa qu’an pres la seguida dels interrogatòris “davant la perilhositat potenciala” del parelh montpelhierenc. Lo parelh an un enfant de dètz e uèch meses que lor es estat retirat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Savonarola
2.

Viva lo Califat Islamic d'Occitània.

  • 1
  • 3
savonarole
1.

lo fenomèna d'aquelei que se convertisson a l'islam ei mondiau, veni de legir dins "le figaro"l'istòria qu'ei pas isolada d'un gros catau de la droga emigrat ais Estats-Units que mena un existéncia exemplar per anar au paradis d'Allah e que se prepara a èstre iman. Iman= azimant, totei aquelei maufatans que se convertisson passant d'una adiccion a- una autra, aquò te laissa perplèxe e quauqu'un que pensa mau coma ieu pòt pas s'empachar de comparar l'esperalitat crestiana dei monges amb una manca totala de perspectivas mahometana. Relegissem Thaïs d Anatole France"

  • 1
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article