Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'Aran

Una marrida fòto sus un jornal provòca l’indignacion en Aran

Lo jornal Segre, de l’encontrada de Lhèida (Catalonha), publicava abans ièr una nòva que causèt l’indignacion en Aran. “Las estacions repòrtan la nèu vèrs las zònas mai bassas per assegurar l’esquí”, çò ditz lo jornal dins un article entitolat “En esperant la nèu” illustrat amb una fòto d’un endrech sens nèu de l’estacion d’esquí de Vaquèira (Val d’Aran).
 
D’un costat, es verai que fa tròp de jorns que la nèu tomba pas e qu’en Catalonha las estacions d’esquí son chepicadas per la manca d’aquel element. Mas  la Val d’Aran es del costat nòrd dels Pirenèus, en Occitània, e sas estacions son ben ennevadas per assegurar la sason d’esquí.
 
Manca de sensibilitat per Aran? Manipulacion informativa? En tot cas los araneses defendon la principala resorsa economica del país, qu’a l’ora d’ara es lo torisme de la nèu.


 

Aguesta ei era realitat dera #valdaran e @baqueira_beret ! Més de 120km esquiables . Gràcies diari #Segre per manipular imatges sus er estat des pistes en #Aran

Posted by Instagramers Val d'Aran on dimarts, 29 / desembre / 2015

 
 
 
 

A l'atenció dels Srs. del #DiariSegre !!!A la atención de los Sres. del #DiariSegre !!! #FotoAlDirector

Posted by Juli Sala on dimarts, 29 / desembre / 2015

 
 
 

En la vida... se puede contar la "verdad" y la VERDAD! Estas dos imagenes estan tomadas el mismo dia... en la superior...

Posted by Joan Vilac on dimarts, 29 / desembre / 2015

 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article