Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GuianaCarcinLimarga e Segalar Carcinòl

L’Espaci Occitan Carcinòl a vist lo jorn

Una campanha sus Ulule permet d’assegurar la subrevivença del luòc dedicat entièrament a la lenga e a la cultura occitanas en Carcin

L’Espaci Occitan Carcinòl es un luòc dedicat entièrament a la lenga e a la cultura occitanas dempuèi la debuta de genièr de 2016.
 
A l’iniciativa de l’associacion culturala Aquí l’Òc, aquel espaci aurà per objectiu de contribuir al raionament de l’occitan sul plan departamental e de favorizar lo maxim de rescontres. Permetrà d’amassar los qu’òbran per nòstra lenga mas tanben un public larg que desira de s’interessar a la cultura occitana en Carcin.
 
L’Espaci Occitan Carcinòl aculhís tot public e prepausa de corses per adultes (nivèls començants los 1s, 3s e 5s dimècres del mes e confirmats los 2s e 4s dimècres del mes, de 18 oras a 19 oras 30) mas tanben, dins qualque temps, de mòstras, de conferéncias, de lecturas publicas, de cant amb de musica, una botiga de libres e de produches culturals occitans (se poirà passar comanda e retrobar lo taulièr suls mercats o pendent de manifestacions divèrsas).
 
Lo local se tròba al centre vila de Sant Seren (Limarga), dins un quadre subrebèl al pè de las tors de Sant Laurenç, 60 Avenguda Pierre e Andrée Delbos, prèp de l’ancian Casinò e de la sala polivalenta.
 
D’una superfícia de 120 mètres cairats, permetrà l’organizacion de las diferentas manifestacions.
 
 
Besonh  de sosten
 
Per realizar lo projècte, s’es lançada una campanha de micromecenatge sus Ulule. Se podètz donar un pauc de moneda permetretz al departament d’Òlt d’aver un luòc dedicat a la lenga e la cultura occitanas.
 
 
 
 
Estève Clerc
 
 
 



 
 
 
 
 
 
 
 



Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article