Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.Comtat de NiçaCostiera Niçarda

De tirs de plomb dins una escòla de Niça: an detengut un gojat de 13 ans

An plaçat un dispositiu de seguretat a l’entorn de l’escòla, tant que durarà l’enquèsta, e una cellula d’ajuda psicologica es installada

La polícia a detengut aqueste dimenge passat a Niça un gojat de 13 ans, suspècte d’èsser l’autor dels tirs de plomb que feriguèron doas dròllas de 4 e 5 ans. Los faches se passèron divendres passat dins l’escòla mairala Ariane-Muriers, que compta 115 escolans e que se tròba en un quartièr de Niça dich “sensible”. Se tirèt un dotzenat de tirs e los professors metèron sul pic los enfants en seguretat en esperant la polícia.
 
Lo jove detengut demòra dins la vesinança de l’escòla e “l’enquèsta contunha per determinar s’eu es ben l’autor dei tirs e, tombant lo cas, cen que son li sieus motivacions”, çò declarèt a l’AFP Marcel Authier, director departamental de la seguretat publica. Authier apondèt que la polícia a trobat un pistolet de plomb en cò del jove detengut.
 
Mentretant, an creat un dispositiu de seguretat a l’entorn de l’escòla, tant que durarà l’enquèsta, e una cellula d’ajuda psicologica es installada. Lo rector rescontra uèi las familhas.
 
Ne podètz legir mai d’informacions sus Nice Matin.
 
 
 
 
 
 
 
 



 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article