Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Brasil: an detengut durant tres oras l’èx-president Lula da Silva per corrupcion presumida

Un ret de corrupcion prenguèt illegalament 2 miliards de dolars de la societat estatala de petròli Petrobras

La polícia brasilièra detenguèt ièr l’èx-president Lula da Silva per un afar de corrupcion presumida. La polícia aviá un mandat de recèrca e d’arrèst dins l’encastre de l’enquèsta d’un ret que prenguèt illegalament 2 miliards de dolars de la societat estatala de petròli Petrobras, çò precisa Reuters.
 
Segon qualques mèdias brasilièrs, la polícia es a escorcolhar l’abitança de l’èx-president, la d’un de sos filhs e qualques proprietats restacadas.
 
Qualques oras abans de conéisser l’operacion policièra, L’Institut Lula a publicat un comunicat sus Facebook que negava que l’èx-president coneguèsse e participèsse a aquel gran ret de corrupcion. Lo comunicat soslinha que Lula jamai non a participat, ni dirèctament ni indirèctament, de “quina illegalitat que siá”, ni quand èra president “ni abans ni après son govèrn”.
 
Per contra, la revista Istoé publicava un article que lo cap del senat, Delcidio Amaral, i acusava Lula da Silva e sa successora Dilma Roussef de conéisser lo ret corromput e d’ensajar de l’amagar a la justícia.
 
Après tres oras d’interrogatòri, la polícia daissèt partir l’èx-president Lula.


 

NOTA À IMPRENSASão completamente falsas as acusações feitas ao ex-presidente Luiz Inácio Lula da Silva em matéria...

Posted by Lula on dijous, 3 / març / 2016

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc Palma de Mallorca
3.

Se l'an daissat al cap de tres horas se vet qu' era pas verai.

  • 1
  • 0
ivan
2.

visca al brasil lliure!! de petralhas

  • 1
  • 1
Pirolet
1.

Li cal demandar de coselhs a Paul Bismuth.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article