Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi de XIII: e repiula lo canari...

Se l’ataca e la circulacion de la palma vos agradan, res non val seguir de partidas de rugbi de XIII!

L’arrièr Gigot marca un ensag pels Dragons
L’arrièr Gigot marca un ensag pels Dragons
Lo revenge del canari
 
Dimenge, a Carcassona, l’ASC èra en apèl de son eliminacion en Copa a Lesinhan fa una quinzenada. Las donadas èran diferentas. Las formacions èran modificadas en rason de nafraduras e un pauc experimentalas e forçadas; de tres-quarts en segonda linha, de juniors incorporats... E se Lesinhan dobriguèt la marca, la seguida foguèt del tot en tot carcassonesa: 8 ensages amb tres per l’alièr Alexis Escamilla e cinc transformacions de Maxime Gressèque dessenhèron la larga victòria locala: 44-4. Dimenge, novèl dèrbi de tria: Carcassona anarà rendre vesita a Limós, lo jorn del jutjament de Carnaval!
 
En pola 2, los Dragonets se mostrèron sens pietat a Albi 64-4 e, en pola 3, Palau s’impausa a Vilanòva: 31-24. Aquesta dimenjada, los Dragonets recebràn Avinhon e Tolosa recebrà Vilanòva.
 
 
Lo Dragon sap viatjar
 
L’an passat, los Dragons capitèron pas de ganhar una sola partida a l’exterior. Per la sason novèla e per sortir del mal sòrt, desmarrèron fòrt a Wakefield per menar 26 a 0, a la 25a minuta. Aquí, los Gats-Fèrs sortiguèron las urpas per tornar a 26-12 a la pausa e a 26-22 a la represa. Mas tres ensages, l’un del mesclanha Miller e dos de l’arrièr Gigot, tenián los angleses a distància: 42-28, aprèp lo darrièr ensag de l’èx-Dragon Simon per Wakefield. Dissabte, gròssa partida en prevision a Brutus amb la venguda dels Lops de Warrington que ganhèron dijòus a Salford mercé a un tombat a la darrièra segonda: 31-30.
 
Divendres, victòria tanben d’un punt de Wigan en cò d’Hull-FC: 26-25 e Leeds signèt sa primièra victòria de la sason fàcia a Huddersfield: 20-16.
 
Tolosa entuta los Orses
 
Granda primièra, en Liga Un, pel Tolosa Olimpic aqueste dissabte de vèspre sus l’estadi de Blanhac amb una larga victòria suls Coventry Bears: 54-6. Novèla recepcion aqueste dissabte a 6 e mièja del vèspre amb la venguda dels Hemel Stags.
 
Los Lapinons son d’ataca
 
En Austràlia, se tenguèt la primièra jornada del campionat NRL. Dijòus, la primièra partida de la sason vegèt la victòria de Brisbane a Parramatta: 17-4. Divendres, los campions Vaquièrs se deguèron emplegar per batre las Làmias 20-14. Dimenge, dins lo grand dèrbi de Sydney, los Lapinons-Rabbitohs se mostrèron sens pietat pels Gals-Roosters: 42-10.
 


Alan Roch

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article