Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Macedònia depòrta a Grècia lo milièr de refugiats que reüssiguèron d’intrar a travèrs de la Suva Reka

L’armada e la polícia an tanplan detengut e expulsat lo mièg centenat de jornalistas e volontaris que los acompanhavan

Las autoritats de Macedònia an deportat a Grècia sèt centenats de refugiats provenents del camp d’Idomeni, que reüssiguèron de trespassar la frontièra a travèrs de la ribièra Suva Reka, un gèst que costèt la vida a dos òmes e una femna afgans. Las deportacions se faguèron amb de camions dins la nuèch de diluns a dimars.
 
La polícia e l’armada macedonianas arrestèron l’aperaquí milièr de refugiats après traversar la ribièra, a cinc quilomètres del camp d’Idomeni, ont los refugiats vivon un “infèrn”. Tanben arrestèron e deportèron lo mièg centenat de jornalistas e los volontaris qu’acompanhavan los refugiats. “Totes los immigrants son estats remandats en Grècia, e tanben totes los autres qu'an franquit la frontièra illegalament, en i inclusent los jornalistas”, çò declarèt lo pòrtavotz del Ministèri de l’Interior macedonian.
 
La polícia a tanplan recobrat los cadavres dels tres afgans mòrts negats dins las aigas d’un riu qu’a crescut fòrça après la pluèja dels darrièrs jorns.
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma de Mallorca
4.

L'UE amb la Merkel al devant,ha fait un acord amb Turquia per donar-li lo diners per ajudar a los refugiats. Quan la Turquia lo que vol es continuar la guerra de Siria e atacar als Kurds. Haurien de donar l'ajuda a la Crots Roja o a l'ONU per repartir-la de la melhor maniera directament a la poblacion. Tamben s' hauria d'ajuda per la reconstruccions de Siria, arrassada per l'EI and Company.

  • 0
  • 0
Peter Nollet Brussèlas
3.

#2 Dins mon cas se contentaràn de me fotre d'una nauta bastissa.

  • 1
  • 1
PunkWithin Sant Romièg
2.

#1 Subretot que venon per te manjar !!

  • 2
  • 5
Peter Nollet Brussèlas
1.

Felecitacions amb aqueste títol neutre e objectiu. Invasion e deportacion van ben amassa.

  • 2
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article