Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Eurostar vòl connectar Bordèu e Londres

“Agacham las oportunitats. Bordèu ne poiriá èsser una pr’amor que i a una nòva linha TGV que serà mesa en servici en 2017”

Es possible que i aja lèu una linha de TGV dirècta de Bordèu a Londres, çò afirmèt aquesta setmana lo director general d’Eurostar, Nicolas Petrovic, segon çò que publica The Times. “Agacham las oportunitats. Bordèu ne poiriá èsser una pr’amor que i a una nòva linha TGV que serà mesa en servici en 2017”, çò diguèt. En mai d’aquò, lo director d’Eurostar considèra que Bordèu “es vertadièrament metamorfosada, es dinamica” e soslinha que mai de 45 000 britanics se son installats dins la granda region Aquitània-Lemosin-Peitau-Charantas.
 
SudOuest consagra un article a aquela possiblitat, e assegura l’interès del projècte. Per aquò afirma que la linha Londres-Marselha, inaugurada l’an passat, es una capitada.
 
Pasmens, la linha de granda velocitat es fòrça mesa en question per de movements socials e ecologistas que defendon mai los rets locals e regionals. 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
4.

A! se Alienòr aguèsse agut lo TGV per anar veire son espós reial a Anglatèrra...

  • 0
  • 0
Matiàs Carcassona
3.

#1 e ben, qu'esperatz per nos donar vòstre avejaire?

  • 1
  • 0
lachaud
2.

Viva Londres. Oblidam las relacions Bordeu Lion en passant per lo Massif Centrau . Per 'nar de Bordeu a Marselha o de Marselha a Bordeu passerem, passerem per Paris e Londres... Quò sera una capitada.
E viva la vista!

  • 6
  • 2
pjm pjm
1.

analisis, comentaris deus opausants e deus defensors ?
pas segur que s'acontentar de resumir los articles de sud ouest sii un biaish de desvelopar la consciéncia politica e nacionala occitana...

  • 2
  • 7

Escriu un comentari sus aqueste article