Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GuianaPeiregòrdBrageiragués

Los Papièrs de Panamà ajudan un agricultor peiregòrd a localizar un Modigliani raubat pels nazis

Felen d’un antiquari josieu, fa cinc qu’es en procès amb la familha Nahmad, una de las mai conegudas del mercat de l’art mondial

Demièg los milièrs d’informacions nòvas eissidas dels papièrs de Panamà que los mèdias nos servisson cada jorn, Le Monde raportava aqueste divendres passat una istòria estonanta tocant un agricultor occitan e un tablèu de Modigliani.
 
Philippe Maestracci es un païsan peiregòrd de 71 ans, felen d’un antiquari josieu. Fa cinc ans qu’es en procès amb la familha Nahmad, una de las mai conegudas del mercat de l’art mondial. Maestracci acusa los Nahmad de tenir aquel tablèu vendut illegalament —segon el— en 1944 per l’administrator provisòri de la galariá de son grand. Mas los Nahmad contèstan la realitat d’aquela espoliacion e afirman qu’an pas la tela, çò rapòrta Artnet News.
 
Ara, segon Le Monde, de documents permetrián d’establir un ligam entre la familha Nahmad e International Art Center (IAC), una escura societat panamenca que seriá la proprietària del Modigliani.
 
Sembla que l’escàndol dels papièrs de Panamà poirà ajudar lo nòstre compatriòta peiregòrd dins son procès per recuperar lo tablèu que se’n ditz espoliat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article