Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Prince es mòrt a l’edat de 57 ans

Al començament del mes li calguèt cancelar un concèrt a causa d’una gripa, mas ja s’èra recuperat

Lo cantaire estatsunidenc Prince Rogers Nelson, conegut coma Prince, es mòrt a l’edat de 57 ans, en cò sieu, a Minneapòlis (Minnesòta, USA), segon çò qu’a explicat son publicista. La polícia investiga la causas de la mòrt.

Segon CNN, al començament del mes, Prince cancelèt un concèrt a la ciutat d’Atlanta a causa d’una gripa. Al cap de qualques jorns, tornèt pojar sus l’empont mas, acabada la performança, al viatge de retorn, l’avion ont anava deguèt far un aterratge d’emergéncia perque Prince se tornava trobar mal. Sa pòrtavotz, Yvette Noel-Schuré, expliquèt qualques jorns puèi que ja s’èra recuperat.

Los atemptats de París del 13 de novembre l’obliguèron a ajornar la tornada europèa, que la reprenguèt pas puèi. Prince Spotlight: Piano & A Microphone èra un espectacle inedit: nonmàs un piano e sa votz.

Nascut a Minneapòlis en 1958, Prince comencèt la carrièra musicala a la fin dels ans 70 e obtenguèt un grand succès la decada seguenta. Lo disc Purple Rain, de 1986, lo faguèt famós. Compositor infatigable, Prince publiquèt una quarantena d’albums e de centenats de cançons que i combinava lo jazz, lo funk e la musica disco.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
6.

Diuen que un dia o un altre tothom ha de marxar, llàstima que se'n vagin els mes bons, i que el seu llegat és inmens, Prince n'hera un d'aquests, ha fet molt, i molts en ha servit de molt, ara cal que tot això ens arrivi, ell no és allí per guiar-nos, però segur que sigui in sigui estarà amb nosaltres.
Que allí on vagis trovis, com deia en Llach: tot el que un dia ens va faltar.
Fins sempre.
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 1
  • 1
JF. Saïsset Traussa Menerbès
5.

Es çò que mostra que siam dal mond : mescladis de tradicion e de funk . Prince morira pas jamai .

  • 1
  • 1
Guilhèm Thomas Tolosa
4.

#1 [...]"sortir de la pauretat" [...]

Es exactament aquò.

  • 1
  • 1
Représ lo matematician
3.

#2

Mèfi a l'overdose ... de conariá!

  • 12
  • 3
Donat lo grammatician
2.

perdon, legir mainstream, musica sensa fin ,difusada de longa sus lo malhum mondiau e se ne crèsi una cadena de news -yes, we speak english ,-seriá moart d'una overdose ?, qu'aquo èi pereu una lei dau genre e enfin, ai fach coneissènça d'eu per la primiera e la radiera fes

  • 3
  • 9

Escriu un comentari sus aqueste article