Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'Aran

Val d’Aran: tres orsalhons son nascuts en captivitat

Nasquèron lo 23 de genièr a Aran Park mas la nòva s'es pas comunicada sul pic per evitar qu’un excès de vesitas inquiete la maire. Dimècres passat sortiguèron de la tuta pel primièr còp

| Aran Park
Tres orsalhons son nascuts a Aran Park, un pargue de visualizacion de la fauna de 16 ectaras plaçat al pòrt de Portilhon, a Bossòst (Val d’Aran). Los petits son filhs de Luna e de Ben, los orses que vivon en captivitat dins aquel pargue. Nasquèron lo 23 de genièr passat, mas los responsables del sit an esperat fins ara per comunicar la nòva, per evitar que l’excès de vesitas inquiete la maire e qu'aquesta refuse los pichons. La naissença dels tres orsalhons foguèt quitament un estonament pel personal que ten en carga los plantigrads, qu’entendèron las baselanadas dels animals dins la tuta ont l’orsa maire ivernava. Sabián pas qu’ela èra prens.
 
Ara la maire a sonhat e alimentat los tres petits, que sortiguèron de la tuta pel primièr còp dimècres passat e comencèron d’explorar l’encencha.
 
S’agís de doas femèlas e d'un mascle, e viuràn en Aran durant un an. Puèi seràn menats dins un autre endrech, pr’amor que la naissença “non ei cap estada cercada ni evitada”, çò ditz un comunicat de l’Aran Park. “Actuauments i a un excès d’orsi en captivitat”.
 
Divendres passat recebèron la primièra vesita dels veterinaris que lor placèron lo chip identificatiu e verifiquèron se se trobavan en bona santat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma de mallorca
3.

Benvenguts al mod, preciosos!

  • 0
  • 0
Jeanouk Lymm
2.

:)

  • 1
  • 0
Joan Puech Rodés
1.

Son d'orses desoca pirenenca o venon d'endacòm mai ?

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article