Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaVencenc

Ken Loach a ganhat la Palma d’Aur al Festenal de Canas

Lo filme I, Daniel Blake explica lo drama dels marginats que son obligats a viure de las ajudas socialas

| Valéry Hache / AFP
La jurada del Festenal de Canas, que son president es estat ongan l’australian George Miller —realizaire de Mad Max— a autrejat la Palma d’Aur al filme I, Daniel Blake (Ieu, Daniel Blake), del britanic Ken Loach. Lo filme a esmogut lo public que l’a quitament fach plorar. Tornat amb d’actors novèls qu’an pas gaire d’experiéncia, lo metratge explica lo drama dels marginats que son obligats a viure de las ajudas socialas.
 
De mai, lo Grand Prèmi de la jurada es anat al realizaire canadian Xavier Dolan per son filme Juste la fin du monde (Just la fin del Mond).
 
La Palma d’òr del cortmetratge l’a emportat lo realizaire catalan Juanjo Giménez per Timecode, e una mencion especiala de la jurada es anada pel brasilian João Paulo Miranda Maria per A moça que dançou com o diabo (La gojata que dancèt amb lo diable).
 
Dins lo palmarés cal tanben soslinhar lo prèmi de la mesa en scèna ex-aequo al francés Olivier Assayas per Personal Shopper e al romanés Cristian Mungiu per Bacalaureat (Bachelierat).
 
Creat en 1939, lo Festenal Internacional de Cinèma de Canas es un dels mai prestigioses del Mond. Cada an se celèbra a la fin del mes de mai a la vila provençala de Vencenc, e ongan s’es debanat de l’11 al 22 de mai.
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
3.

Nom estaria de mes, que el Festival de Cannes és fes en Occità, almenys pel que fa a la part organitzativa, i que també si portés pel·lícules fetes a la Terra.
És una idea.
Per altre banda ben normal.
"El Tàrrega".

  • 0
  • 0
francesc palma de mallorca
2.

Ben per elegir un tema human de las personas que viuen en condicions d'ajuda sociala. Los banquier que escanhon als estats amb las retalhadas, caldria que la vegessen

  • 1
  • 0
Pirolet
1.

A Canas, de temps en quora evitan lo colonhitge. Òsca per Ken Loach qu'a una filmografia tant variada coma qualitosa! Jamai foguèri decebut per sos films. Que'n mai d'aquò son de bon veire : pròva que se pòdon far d'òbras tras que bonas -emai de caps d'òbra- sens far s'emmerdar lo mond.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article