Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo nombre d’enfants que travèrsan la Mediterranèa cap a Euròpa dobla en un an

Lo nombre d’enfants que travèrsan la Mar Mediterranèa cap a Euròpa s’es doblat dins la darrièra annada, e mai de la mitat d’eles viatjan totes sols, çò a raportat l’Organizacion Internacionala per las Migracions (OIM).
 
En comparar las donadas amassadas ongan amb las de 2015, l’organisme associat a las Nacions Unidas a afirmat que mai de 7000 menors an fach aquela traversada perilhosa de genièr fins a l’ora d’ara.
 
L’OIM a apondut que gaireben la mitat del total dels menors non acompanhats provenon de Gàmbia, Egipte, la Còsta d’Evòri e Guinèa.
 
“Avèm remarcat un aument accentuat dels enfants, mas i a un aument principal dels non-acompanhats. Aquò es un afar generalizat, las esposas viatjan per jónher lors marits, los enfants per jónher lors parents e i a un fòrt desir de reünificacion familiala. D’un autre costat, los procèsses d’autrejament de visats s’esperlongan regularament, o son impossibles, per çò que la temptacion de metre los enfants en mans dels contrabandièrs aumenta, çò que se deuriá pas passar”, çò a dich Joel Millman, pòrtavotz de l’OIM a Genèva.
 
Segon las informacions mai recentas de l’OIM, aperaquí 206 000 refugiats son intrats en Euròpa per mar en 2016, en arribant en Itàlia, Grècia, Chipre e Espanha.
 
 
 
Aquesta nòva es adaptada de Geopolítica.cat amb qui Jornalet a un acòrdi de cooperacion.
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article