Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’estat francés prevei de suprimir 22 000 emplecs dels espitals

Lo plan d’economias qu’a revelat Challenges es de tres miliards d’èuros sus tres ans

| Frédéric BISSON
L’estat francés prevei qualques tres miliards d’èuros d’economias pel budget dels espitals d’ara fins a la fin de 2017, dont 860 milions gessits del “mestritge de la massa salariala”.
 
Lo ministèri de la santat francés a ensajat de desguisar aquel subjècte en evocant “non pas una reduccion de las despensas mas una evolocion mestrejada de l’aumentacion de las despensas”. Pasmens, divendres passat, la revista Challenges publiquèt aquela informacion en consultant lo document intèrne del ministèri e en revelant çò que detalha aquela “evolucion mestrejada”. Aquela economia se pòt traduire per per la supression de 22 000 emplecs, o lo 2% dels efectius, çò precisa L’Obs.
 
L’economia dels 860 milions d’èuros gràcias a la supression de 22 000 emplecs, que nomenan “reduccion de la massa salariala”, se farà pas amb de licenciaments, consistirà en de non-remplaçaments de las personas retiradas.
 
Dins aquel document se tròba lo desvolopament de la cirurgia ambulatòria, es a dire, sens nuèch passada a l’espital, per far una economia de 400 milions, e tanben la reduccion de las duradas d’espitalizacion per 600 milions d’èuros.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma de Mallorca
3.

Me recorda un general espanhol que diguet tancaré los ospitals e obriré los sementeris. Lo manelet e lo frances se posen amb evidència cada cop mai.

  • 1
  • 0
Pirolet
2.

Los emplècs espitalièrs demesisson mentre que las coas d'espèra s'alongan. E "Challenge" que parla pas que de dardenas.

  • 2
  • 0
Lo Cagadiu
1.

Atau ne heràn pas baishar l’esperança de vita : que mestrejaràn l’aumentada de las còstas deus sistèmas de retrèitas e las despensas publicas ligadas a l’envielhiment de la populacion. O quan la nòvlenga, en sosmac, e destilla messatges maltusencs…
Çò qui’m da solaç qu’ei de saber que ne crebarèi pas a l'espitau : quan sii vielh, n’i aurà pas mei nat.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article