Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Ongria: la justícia condemna dètz migrants a tres ans de preson per passar illegalament la frontièra

Es lo primièr cas d’immigrants portats en justícia après l’aprobacion d’una lei que criminaliza las intradas illegalas dins lo país

| Reuters
Un tribunal d’Ongria a condemnat dètz migrants a una pena d’entre un e tres ans de preson per traversar illegalament la frontièra en setembre de 2015, après que las fòrças de seguretat ongresas bastiguèsson una barrièra de fil d’aram per sagelar la rara amb Serbia, çò rapòrta Reuters.
 
Es lo primièr cas d’immigrants portats en justícia per traversar la frontièra e aquò s’es passat qualques jorns après que s’aprovèsse una lei que criminaliza l’intrada illegala dels immigrantas dins lo país amb de penas que pòdon arribar fins a cinc ans de preson.
 
La màger part dels acusats foguèron causits arbitràriament demest un grop de centenats de personas que s’èran afrontadas amb la polícia. Segon la senténcia, los immigrants seràn expulsats del país e i poiràn pas tornar accedir pendent qualques ans.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

comtessa de Dia
1.

quand un grop d'immigrants ilegaus s'afrontan à la policia,la mendra dei causas ei de lei criminalizar, coma escrivètz e non pas de ne faire d'iconas, de sants qu'auriam d'auçar en glòria, perqué son de proletaris, la sau de la terra e puei de leis expulsar dau pais. podèm èstre segur , ai làs, que la republica francesa leis aculirà e li trenarà de coronas :

  • 4
  • 28

Escriu un comentari sus aqueste article