Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaComengeCoserans

Sant Guironç: sosten per una nòva escòla Calandreta

La Calandreta de Coserans inaugurarà la rintrada que ven. A lançat una campanha de micromecenatge per finançar lo material de besonh

| Calandreta deth Coserans
La rintrada que ven, Occitània aurà una nòva escòla Calandreta a Sant Guironç (Coserans). Après un an de rescontres, d’escambis e de discussions, dètz enfants son ja prèstes e tot es al ponch per inaugurar l’escòla. Mas cal un pauc de sosten. Es per aquò qu’an lançat una campanha de micromecenatge sul sit leetchi.com.
 
Aquel sosten permetrà de finançar lo mobilièr dels enfants, de material pedagogic, de jòcs d’exterior, de material informatic e d’esquipament electromainatgièr.
 
Las escòlas Calandreta, escampilhadas per tota Occitània, son d’escòlas laïcas e associativas qu’an un contracte amb l’Estat, qu’emplegan la lenga occitana coma lenga veïculara sul programa educatiu fixat pel Ministèri de l’Educacion de França. La relacion entre los professors e las familhas es fòrça estrecha, e los parents se pòdon engatjar dins lo projècte fins ont vòlgan. De mai, cada Calandreta a una estrecha relacion amb son entorn immediat, e aital la coneissença de la realitat prèpa e l’engatjament dels escolans amb l’entorn son plan nauts.
 
La Calandreta completarà l’ofèrta d’ensenhament en occitan a Sant Guironç, que compta ja una escòla bilingua.
 
 
 
Ajudatz la Calandreta de Coserans
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

PUJOL michel ERCé (09) e AUREILHAN (65)
3.

fauta "èster" , un S qu'a sautat en mièu comentari...

  • 0
  • 0
PUJOL michel ERCé (09) e AUREILHAN (65)
2.


Ua calandreta a St Girons quin no ète'n uros? Mes qu'auria d'a piular en gascon que'm sembla, non?

Coma se parla en païs. Impossible ?

Miquèu (a Ercé on nasquè que m'an tostems dit "Michel" pr'aquò).

  • 1
  • 0
Francesc Palma de Mallorca
1.

Cal far camin dins la direccion de mai calandretas,e l'educacion en occitan ampliar-la al maxim

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article