Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Erdoğan contra los Estats Units: encerclada la basa estatsunidenca d’İncirlik ont l'electricitat es talhada

Lo president turc, Recep Tayyip Erdoğan contunha d’exigir l’extradicion dels Estats Units del ric imam radical Gülen, exiliat a Filadèlfia l’an 1999 e que l’acusa d'aver planificada la temptativa de còp d’estat de la nuèch de divendres passat.
 
Eles dos èran d'aliats estreches contra la societat laïca turca, mas despuèi 2013 Gülen es considerat per Erdoğan coma lo sieu pièger enemic. Gülen ten en Turquia una television e de jornals, e es lo cap del partit de l’oposicion, l'Aliança de las Valors Partejadas.
 
Lo secretari d’estat estatsunidenc, John Kerry, a declarat que i auriá pas d’extradicion, e que “s’Erdoğan a de pròvas, que las faga publicas”.
 
En responsa, lo president turc a ordenat la suspension de la basa militara estatsunidenca d’İncirlik, d’ont sortisson los atacs de la coalicion contra l’Estat Islamic, e n’a barrat l’espaci aerian als vòls.
 
Sul pic, la basa s’es trobada encerclada, e n’an talhat l’electricitat e los accèsses. La basa es lo fogal d’aperaquí 5 mila òmes de la fòrça aeriana estatsunidenca, e de qualques centenats de membres de la RAF e de l’aviacion turca. Tanben es una basa de l’OTAN e dispausa d'un arsenal nuclear tactic.
 
 
 
 
Aquesta nòva es adaptada de Geopolítica.cat, amb qui Jornalet a un acòrdi de cooperacion
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma de Mallorca
1.

Ja veirem, amb l'ajudada diplomàtica de l' otan segur que los los amotinats haurien guanhat. He ha estat pas atal ?

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article