Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

“Soi en Siria. Vèni, tròba-me e salva-me”, çò demandan los enfants sirians amb d’afichas de Pokémon

Los enfants d’aquel país aprofièchan la popularitat del jòc Pokémon Go per atirar l’atencion de l’opinion de milions de personas

 “Vèni. Tròba-me e salva-me”. Es un messatge simple, mas esmovent. Es acompanhat d’una fotografia de Pokémon, a las mans d’un mainatge. Pas quin mainatge que siá, mas un enfant de Siria.
 
D’enfants d’aquel país aprofièchan la popularitat del jòc Pokémon Go per atirar l’atencion de l’opinion de milions de personas de per tot lo Mond, tocant lo drama del conflicte desmembrat, dins un messatge que definís lor desespèr.
 
D’activistas e de reportaires an fach virar la campanha suls rets socials e publican d’imatges preses dins de zònas contrarotladas pels rebèls coma Kafr Nabel, al nòrd-èst de Siria.
 
Las fotografias mòstran los famoses Pokémon dins las ruïnas de las bastissas o per las carrièras destruchas per los bombardaments. Lo celèbre Pikachu plorant al costat d’un enfant, acompanhat de frasas coma aquesta: “En Siria i a fòrça pokémons, vèni me salvar”.
 
 
Un enfant de 12 ans decapitat
 
Aquela iniciativa comencèt de circular dins los rets socials solament dos jorns après que de membres de grops de l’oposicion publiquèsson un vidèo ont decapitavan un enfant de 12 ans al nòrd d’Alèp, en l'acusant d'èsser partisan d’Al Asad.
 
Enab Baladi, un sit web pròche de l’oposicion, desvelèt la localizacion dels faches, e raportèt que las personas qu'apareisson dins aquel vidèo apertenon al Movement de Nur Al Din Al Zinki, una faccion islamista.
 
 
Lo 27% de las victimas son d’enfants
 
Segon l’Observatòri Sirian dels Dreches Umans, los enfants que son encara en Siria vivon un veritable infèrn. De desenats d’enfants morisson cada jorn. Fins ara, almens 57 000 enfants son mòrts dins aquela guèrra, çò es lo 27% del total de las victimas.

 
 
 
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
3.

Tothom hauria d'anar a defensar Síria.
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
Francesc Palma de Mallorca
2.

Acabarà leu la guerra, e es farà la patz, los d'Arabia Saudita acabaran d'enviar diners a l'EI, perque l'Imperi li dirà. L'UE voldrà pas seguir la rega de l'Imperi e li dirà que foti al camp de Siria, que se vol posar missils que se'ls posi al cul. Alors petitet, podràs tornar jugar amb tos amics com feias abans al teu quartier.

  • 0
  • 0
Guilhèm Thomas Tolosa
1.

"Desolat pichon, mas nosautres aicí estimam mai de te daissar far decapitar que de t'aculhir perque ton biais de viure es incompatible amb lo de la nòstra civilisacion.

Bona chança."

  • 3
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article