Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Presa d’ostatges en Normandia: un prèire e los dos agressors son mòrts

Los dos malfactors èran intrats aqueste matin a 9h, armats d’armas blancas dins una glèisa de Saint-Étienne-du-Rouvray

La polícia a tuat dos òmes que prenián d’ostatges dins una glèisa de Normandia, après qu’assassinèsson lo prèire. Los dos malfactors èran intrats aqueste matin a 9h, armats d’armas blancas, dins una glèisa de Saint-Étienne-du-Rouvray en prene en ostatges lo curat, doas sòrres e dos fidèls.
 
Aquesta nòva es estada mesa en linha a 11h30. Davant l’impossibilitat d’oferir de mesas a jorn pendent la jornada, podètz trobar en seguida las informacions de France 24 en dirècte:
 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

HAUTINS Baiona
8.

Que soi bèth drin estonat peu títol vòste qui ditz que i auré ua sembla egalitat enter los qui an escanat lo curè e lo curè totun victimi deus medishs.

  • 0
  • 0
Guilhèm Thomas Tolosa
7.

#6 La sola responsa que balhatz es una seguida de planh confits d'estereotipes.

Lo problema es que l'euròpa a res a véser amb los afars de l'immigracion e que son los estats que decidisson e distribuïsson los estatuts a les estrangièrs, visas o estatuts de resident, o d'asili. Brussèla garantís sonque la liura circulacion dels diferents estatjants de l'union.

Doncas incriminar l'euròpa aicí a pas brica de sens.

Es normal, dins una republica laïca, que de personas, qué que siá lor confession, poguèssen viure lor cresença dins de condicions descentas. Doncas que I aguèsse de mosquetas en frança sembla ça que la una avançada per la libertat de culta, e donc de la libertat.

Dins de comentaris d'aquel siti legissi que "l'islamofobia es una invencion per victimizar" mas me sembla plan qu'al contrari es una realitat plan pragmatica.

  • 9
  • 5
comtessa de Dia
6.

l'europeisme, aquo se definis mau, l'Europa, en cambi se definis ben : una passadoira sensa frontieras que laissa passar de milions de mahometans, una aristocracia de fonccionaris tilhos, de pobles qu'an aduch lo progrès e la democracia au mond e que s'autoflagelan sensa fin, de mosqueias plenas a ras bord e de glèisas vuejas, d'imans salafistas e d'evesques que se baton la colpa, de camions genocidaris, un capelan sagatat hallal, una letania a la Prevert que podriá s'estendre ad libitum....e ,oblidessiam pas "les ratons laveurs", d'aquela Europa la fau quitar au pus lèu

  • 5
  • 6
Guilhèm Thomas Tolosa
5.

#3 Wow... Vesi pas lo ligam dintre l'UE e aqueste eveniment... Francament ? "Europeïsme" ? Qu'es aquò ?

  • 5
  • 7
Guilhèm Thomas Tolosa
4.

#3 Wow... Vesi pas lo ligam dintre l'UE e aqueste eveniment... Francament ? "Europeïsme" ? Qu'es aquò ?

  • 10
  • 7

Escriu un comentari sus aqueste article