Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi de XIII: los Dragons an perdut lo fuòc sacrat

La finala de la Cup se poirà seguir en dirècte sus BeInSport
La finala de la Cup se poirà seguir en dirècte sus BeInSport | Gemma Carter
Granda data del tretze aquesta setmana amb la finala de la Cup dissabte a Wembley entre Hull-FC e Warrington.
 
 
La bèstia negra dels catalans tusta encara
 
Los Dragons se faguèron eliminar en quart de Cup per Hull-FC. Es aquesta formacion que dijòus al ser levèt las darrièras illusions en Super-Liga als catalans que se presentèron amb una formacion amb solament 3 estrangièrs. Dins la setmana, s’aprenguèt que lo menaire de jòc Carney tornariá pas jogar de la sason: nafrat al ginolh. L’esquipa bèla dels sang e aur se trapa puslèu a l’infirmariá que sus la pelena. Resulta que fa mal al còr: desfaita 44-0.
 
Lo segond Warrington batèt Castlefòrd 14-11 dissabte e lo tresen Wigan ten a distància St-Helens: 25-0. Matematicament, Hull-FC e Warrington son ja qualificats per las mièjas finalas. Levat tèrratrem, Wigan e St-Helens los acompanharàn e los catalans dison definitivament adieu als sòmis de debuta de sason.
 
 
Per qual la Cup?
 
La Cup a decidit de jogar ongan la carta de la logica e la finala de dissabte de vèspre a Wembley opausarà los dos caps de fila de la Super-Liga Hull-FC e Warrington https://warringtonwolves.com . Farem de las Aglas de Mar d’Hull los favorits del rescontre.
 
 
Mitan: Salford mal embarrat
 
Los Diables de Salfòrd batuts sus lor pelena per Hull-KR 29-12 se trapan en marrida posicion dins la luta per la participacion a la Superliga l’an que ven. Las bonas resultas de Leigh (30-18 a Featherstone), que se prepara a la montada, van butar la formacion del president Kokash cap a la partida terribla de barratge que clavarà la competicion.
 
 
Tolosa en finala
 
Amb sa victòria 46-6 sus son segond Rochdale dissabte a Blanhac, lo Tolosa Olimpic es assegurat de jogar la primièra partida decisiva per la montada en Championship e mai que probable serà a domicili lo 17 o lo 18 de setembre. Aqueste divendres, los tolosans jogaràn a Londres.
 
En Elèit 1, lo president de la Federacion a anonciat que la Dimenjada Magica de debuta del campionat se debanarà los 24 e 25 de setembre a Perpinhan.
 
 
 
Alan Roch

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article