Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’ironica istòria del pastor batista qu’acusava los omosexuals de las catastròfas naturalas

Tony Perkins diguèt que Dieu punís los gais amb de desastres naturals, e son ostal es estat destruch per una “inondacion de proporcions gaireben biblicas”

| Elyse
Lo pastor batista estatsunidenc Tony Perkins faguèt arunan polemica en tot assegurar, dins una entrevista, que las catastròfas naturalas talas coma las inondacions “son un puniment de Dieu a causa de l’avortament e dels maridatges omosexuals”. Ara, semblariá que Dieu a respondut a sos prepauses amb ironia. Perkins es estat evacuat en canòa de son ostal a causa de las fòrtas inondacions que patís l’estat de Loisiana.
 
“Nos calguèt fugir en canòa. L’aiga arribèt a tres mètres de nautor. Lo nòstre ostal s’inondèt. Qualques unas de las nòstras veituras tanben”, çò diguèt Perkins dins son programa de ràdio. En mai d’aquò, precisèt que l’80% dels membres de sa glèisa foguèron afectats pels aigats. “Es estada una inondacion de proporcions gaireben biblicas”, çò diguèt dins una entrevista amb lo Conselh de Recèrca de la Familha (Family Research Council, en anglés), una organizacion ultraconservatritz dont es lo president. Perkins es tanben ja conegut per aver comparat l’omosexualitat e la pedofilia.
 
 
L’ironia divina
 
En 2015, Tony Perkins faguèt una entrevista del rabin messianic Jonathan Cahn que diguèt que l’auragan Joaquín, qu’aviá devastat las illas Bahamas , èra “un senhal de la colèra de Dieu”. Cahn assegurava qu’aquela tempèsta mostrava que Dieu èra malcontent a causa de la legalizacion del maridatge omosexual, de l’avortament e de las relacions entre l’ÒNU e Israèl. Perkins se mostrèt d’acòrd e apondèt: “Dieu ensaja de nos mandar un messatge”. Ara, sabem pas cossí aurà interpretat l’aigat qu’a negat son ostal.

 
 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

manjacostel Murèth
1.

Cresi que lo tipe es pas clar. Per ieu es comunista lo cuol benesit, vist que Dieu l'asaiguèt e li neguèt doas veituras.... Tres mestres d'aiga.... La pròva de nòu!

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article