Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaPaís Marselhés

País Marselhés: los an fusilhats quand rintravan en cò sieu

Dempuèi lo començament d’agost Marselha a patit sièis assassinats per balas

| Hamed Parham
An tuat per balas un òme de 35 ans a 1h del matin sus la comuna de Marinhana (País Marselhés), quand tornava en co sieu. La victima es estada tocada mortalament al cap dins lo jardin de son ostal, çò rapòrta La Provence. Èra un òme conegut per la polícia e, segon una font policièra, s’agiriá d’un reglament de comptes.
 
En mai d’aquò, un tatoaire marselhés de 40 ans es estat fusilhat per un òme encagolat, que l’esperava pacientament, çò rapòrta La Provence. La victima descendèt de sa mòto e en obrissent lo portal de sa proprietat recebèt l’impacte de sèt balas que lo tuèron, jos los uèlhs de son filh de 16 ans. L’assassin fugiguèt a pè tot tranquillament sens èsser arrestat. La polícia trabalha sus la pista d’un omicidi de “drech comun”.
 
E tanben dins la nuèch de dimars a dimècres, dins lo 13n arredondiment, un òme de 39 foguèt crivelat de balas quand arribava en co sieu en mòto. Segon la polícia, l’òme, que poguèt pas subreviure a sas feridas, seriá tanben victima d’un reglament de comptes.
 
Dempuèi lo començament d’agost lo País Marselhés a patit sièis assassinats per balas. La Provence publica una carta de la ciutat focèa e dels reglaments de comptes qu’a patits dempuèi 2006.
 
 
 
 
Matieu Castel 20/05/2015: Marselha, en cu profiechan lei crimis?

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma de mallorca
1.

La màfia es la merda mai pudenta del mond, sos contactes a vegadas serveissen per assassinar a dissidents e a sos propis presidents com los Kennedy, Marilin ,e altres per l'Imperi.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article