Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Demoliràn l’ostal ont nasquèt Adolf Hitler

E mai se lo dictator i visquèt solament qualques setmanas, lo sit èra vengut luòc de pelegrinatge de qualques grops neonazis

| Thomas Ledl
Demoliràn l’ostal ont nasquèt Adolf Hitler, a Braunau am Inn (Àustria) per daissar la plaça a “una nòva bastissa”, que poiriá aver un usatge “caritatiu o administratiu”, çò anoncièt al jornal Die Presse lo ministre de l’Interior austrian, Wolfgang Sobotka. La tòca de la demolicion es d’eliminar tot ligam de l’endrech amb lo cap nazi.
 
En aquel ostal, situat al numèro 15 de la Carrièra Salzburger Vorstadt, nasquèt lo dictator en 1889, mas sa familha mudèt qualques setmanas pus tard. Pasmens, lo sit èra vengut luòc de pelegrinatge de qualques grops neonazis.
 
Pendent fòrça annadas, l’ostal èra logat a l’administracion publica per empedir que venguèsse un santuari consagrat a la figura d’Hitler.
 



Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Som anat a Viena la ciutat amb major qualitat de vida del mond. Mas aniria jamai a veire la casa ont visquet un ase (sense voler ofendre los animals). Sé de personas qu' els portaren a veire los camps de concentracion en viatges organizat.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article