Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc NautTolosan

Tolosa: apèl al rassemblament per dire a l'FN que son pas benvenguts

Se prepara dissabte que ven una manifestacion per protestar contra una reünion publica del Front Nacional a Tolosa

Dissabte que ven lo Front Nacional (FN) farà una reünion publica a Tolosa. De son costat, lo Collectiu Antifaissista de la ciutat mondina apèla a un rassemblament per mostrar que “son pas benvenguts!”
 
“Lo Front Nacional a rafinat son racisme”, çò ditz lo Collectiu Antifaissista de Tolosa, que planh que l’estrategia del partit xenofòb faga que “per tròp de personas, apareis desenant coma un partit cresable, prèst a governar e en rompedura fàcia als partits tradicionals (PS, LR) que se partejan lo poder dempuèi de decennis”. Denóncian quitament que l’FN “aja fòrça inspirat [aqueles partits tradicionals] quand governavan”.
 
En mai d’aquò, avertisson qu’“aquel partit d’extrema drècha, desenant soluble dins la Republica, es un perilh social, racista e autoritari, que deven cada jorn pus perceptible”.
 
Per tot aquò fan una crida a se rassemblar a l’estacion de mètro Compans Caffarelli, dissabte que ven a 17h.



Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

jtou Vilamanda
16.

#9 E quau per sauvar lo muol ????

  • 0
  • 0
francesc palma
15.

Ja es mala sort que los fachas vagen a ta ciutat a far una reunion de folhs. Cal aprofitar son recampament per portar-los al manicomi. Mas cal pas caure a la trampa, primer l'Imperi fa la guerra a Síria despús 5 ans, a base de portar-hi terroristas EI, e la gent surt espavorida per tanta soferença e emigra. La solucion es acabar amb la guerra de Siria que estan menant l'Imperi e tamben l'UE.

  • 0
  • 0
Occitanhe Lo Pen Cuòl de França
14.

Ma amor pel lo FN me teni capbòrd, soi del sud mas frontnacionalés primièr. Amb lo FN França serà facha granda tornarmai. Donc, moi, j'ai ma perruque fin prêt.

  • 1
  • 1
Companh Ros Comitat Permanent de Trabalhaires
13.

Solide, cal respectar la amira del FN. Se “Les Republicains” se semblan al “Republican Party” estatsunidenc e al “Partido Popular” espanhòl, lo FN se semblan a la Falange.

  • 8
  • 3
Lo Muòl
12.

#11 Arrestatz de caire dins las caricaturas e la maldicha. S'avetz enveja de vos far de films prenetz una camera.
S'ai sitat "le monde" es pas per azard !

  • 2
  • 5

Escriu un comentari sus aqueste article