Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Catalonha: primièra arrestacion d’un elegit per de rasons politicas

Detenguèron divendres de matin la consolessa de Berga per refusar de retirar lo drapèl independentista de la comuna e de se presentar davant lo jutge

La repression contra lo procès independentista de Catalonha e Aran es pojada d’un escalon amb la detencion del primièr elegit per de rasons politicas. La consolessa de Berga (Catalonha), Montserrat Venturós, l’arrestèron ièr divendres de matin. La rason: refusar de retirar lo drapèl independentista de l’ostal de la comuna e de ne donar d’explicas al jutge.
 
Lo 18 d’octòbre passat, Venturós èra citada davant lo jutge en qualitat de mesa en examen per aver pas retirat lo drapèl independentista, coma lo Conselh Electoral espanhòl o aviá exigit d’ela. Ela decidiguèt d’i anar pas, e recebèt lo sosten del conselh municipal. Lo 5 d’abril precedent, lo jutge l’aviá cridada pel primièr còp, e aquel jorn la consolessa expliquèt a Television de Catalonha las rasons de sa desobesissença.
 
Après son incompareissença, lo jutge demandèt un rapòrt al Ministèri Public que ne sollicitèt la detencion.
 
Venturós foguèt arrestada pels Mossos d’Esquadra, la polícia catalana, qu’aviá l’ordre del procuraire. Justament, lo ròtle dels Mossos d’Esquadra en aquela detencion es estat fòrça criticat, mai que mai per la CUP, partit politic de Montserrat Venturós.
 
En seguida de la detencion, se son debanats de rassemblaments de sosten per tot lo país, dont lo mai nombrós se faguèt davant lo palais de justícia de Berga.
 
La comuna de Sabadell decidiguèt sul pic de retirar lo drapèl espanhòl en signe de sosten a Montserrat Venturós.
 

 
 
Las mòstras de sosten arribèron de pertot, quitament del president de Catalonha, Carles Puigdemont; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; la consolessa de Barcelona, Ada Colau...
 

 

 

 





Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Ernèst Guevara Jr.
8.

#7 Escrives : "Lo pp lo que fa es detenir a elegits de la CUP, mas pas de Convergència (Partit Demòcrata Català)." La CUP, non es democrata ? Que preconiza, lo restabliment de lea reialtat occitano-catalana d'Aragon ? La CUP es tant democrata coma Convergència, mas amb un autre projècte economic e social, per Catalunya Independenta…

  • 4
  • 0
francesc palma
7.

Lo pp lo que fa es detenir a elegits de la CUP, mas pas de Convergència (Partit Demòcrata Català).

  • 0
  • 2
Jòrdi Orwell C.N.T. de Catalunya
6.

Omenatge a Montserrat Venturós !

Aquò pudís a guèrra civila… e de brigadas internacionalas, aqueste còp, m'estonariá fòrça que foguèssen tant numerosas coma lo primièr còp, quora los estalinians que se pretendián d'esquèrra las mandavan al tuador.

  • 3
  • 1
ivan
5.


#2 quant mes capitalisme mes democracia la cup no vol cap de les dues coses

  • 1
  • 16
ivan
4.

l´anomenat ´´dret de desobeir´´ nomes existeix a la ment dels frikis ressentits socials de la cup les decisions judicials es discuteixin pero s´obeeixin a mes l´actuació dels mossos no té res a veure amb afers parlamentaris .la cup es analfabeta en democracia i drets civils.

  • 1
  • 23

Escriu un comentari sus aqueste article