Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Los Amics del CIRDÒC fan una crida a l’adesion

Lor tòca es d’acompanhar lo CIRDÒC dins sa volontat d’enriquir e valorizar sas colleccions, e dins totas sas activitats

E mai se nasquèt en junh passat, es ara, après la menaça de Robert Ménard, que l’associacion dels Amics del CIRDÒC fa una crida a l’adesion, amb la tòca de bastir un malhum de la societat civila qu’acompanhe lo centre de documentacion occitan.
 
Lo cònsol ultradrechista de Besièrs, jol fals pretèxt de restriccions budgetàrias, a decidit de suprimir la subvencion annala, siá mai del 18% del budget, çò que met en perilh la santat de l’institucion e son foncionament.
 
L’associacion dels Amics del CIRDÒC a per tòca d’acompanhar lo CIRDÒC dins sa volontat d’enriquir e valorizar sas colleccions, e dins totas sas activitats. L’associacion prepausa de jogar un ròtle actiu al costat del centre de documentacion en recercant en la creissença constanta e la valorizacion de sas colleccions, en contribuissent a la creacion de ligams socials e al desvolopament d’escambis culturals entre sos membres. Per aderir, cal mandar un chèc de 10 èuros a l’adreiça dels Amics del CIRDÒC, 2 Carrièra de l’Ancian Corrièr, 34000 Montpelhièr. Per mai d’informacions, podètz contactar per e-mail amicsdelcirdoc@lapo...






Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Clapassenc
5.

laposte.net? Amics del CIRDOC, ara vos cal cambiar d'adreça electronica!
http://www.jornalet.com/noticia/la-posta-sanciona-los-emplegats-que-parlan-occitan

  • 0
  • 0
Joan Marc
4.

Fa una setmana que se torna parlar del sénher Ménard, lo cònsol de Besièrs. A prepaus del cònsol de Besièrs me soi demandat se lo mot " cònsol " èra un sol mot compausat de doas sillabas o un mot fargat amb un substantiu e un adjectiu.

  • 3
  • 0
Emmanuel Isopet
3.

E perqué pas Severac (del Castèl) qu'es mai o mens lo centre d'Occitania?

  • 2
  • 0
Abu D\'Albi Albi
2.

Me sembla que la posicion mejana (e autament simbolica) de la vila Albi ne fariá un luòc plan ben causit per aculhir lo nòu sèti de la "Bibliotèca Nacionala" d'Occitània, coma la qualifiquèt un jorn un istorian famós.

  • 1
  • 0
Alaric
1.

Lo conse besierenc sap plan que lo brave monde va se bolegar per pagar la subvencion per el. Ai qu' una solucion per los que volon pas d'aqueste capital dins lors barris, es la Deslocalisacion. De ségur que Montpellier o Tolosa van se carpinhar per un projecte que sera mai ambicios. Cal prendre las causas del bon costat. ...

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article