Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasBesierés

Escòla: de collegians an rescontrat l’escrivan Florian Vernet

Aqueles rescontres foguèron lo compliment d’una descobèrta de l’univèrs de l’autor

De collegians d’occitan de Besierés an rescontrat l’escrivan Florian Vernet. Diluns 7 de novembre foguèt lo torn dels escolans del Collègi de Càsols de Besièrs, e diluns 14 de novembre rescontrèron l’escrivan los escolans del Collègi de Cecenon.
 
Aqueles rescontres foguèron lo compliment d’una descobèrta de l’univèrs de l’autor, dels contes meravilhoses coma la Princessa Valentina, en passant per sas novèlas coma Fin de partida. Aquelas matinadas foguèron l’escasença per los escolans de cabussar un pauc mai dins l’univèrs de l’autor mas tanben d’ausir tindar la lenga de l’escrivan carismatic qu’es Florian Vernet. Regalèt los collegians de contes, d’anecdòtas, de viralengas… Pròva que la lenga nòstra despassa las parets de la classa e s’endralha per prene los camins bartassièrs…
 
 
 
 
Barbara Rouquette






Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Xavier Monein
3.

Un personatge fòrça simpatic lo Florian Vernet.

  • 2
  • 0
francesc palma
2.

Una maniera mai humana d'acostar los escrivants als pichons, los futurs lectors.

  • 1
  • 0
Rouquette Béziers
1.

Mercé Lo Jornalet per l'article et Mercé A Florian Vernet per sa venguda !

  • 8
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article