Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’EcoHelmet: un casco reciclable, plegable… e de papièr

A una estructura de nis d’abelha, fòrça resistent als còps

Lo prèmi internacional James Dyson l’a recebut ongan l’EcoHelmet, un casco reciclable, plegable e de papièr dessenhat per totes los qu’emplegan de bicicletas partejadas. L’inventor, Isis Shiffer, explica que li arribèt l'idèa mentre que rotlava en bicicleta a travèrs del Mond e voliá pas despensar d’argent per un casco.
 
L’EcoHelmet còsta aperaquí cinc èuros e a una estructura que retrai a la del nis d’una abelha, fòrça eficaça per amortir los còps, e mai se sembla incresable. “Totes los que l’an tocat s'estonan de la soliditat qu’a”, çò s’exclama Shiffer.

 
 




Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article