Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc NautTolosan

Tolosa: los pompièrs protèstan per lors marridas condicions de trabalh

D’autres pompièrs occitans an jonch la protèsta. E quitament de catalans, que se son faches remarcar

| Brice Lafontaine

Qualques centenats de pompièrs manifestèron ièr a Tolosa per revendicar de condicions de trabalh melhoras. Protèstan dempuèi qualques setmanas contra “lors missions qu’estiman desviadas, los oraris interminables e la manca de consideracion”, segon çò que rapòrta La Dépêche.

 

La polícia arrestèt dos pompièrs per aver volgut forçar un barratge amb lor veïcul. Mas al delà d’aquò, e mai se la manifestacion se tenguèt amb fòrça bruch e fumigèns, se passèt sens incidents. A la fin de la jornada la prefectura recebèt una delegacion dels manifestants.

 


Los pompièrs catalans brandisson l’estelada

 

Los pompièrs tolosans protèstan dempuèi qualques setmanas, e lor movement de colèra es arribat dins los parçans vesins. La manifestacion d’ièr a Tolosa recampava de pompièrs que provenián de Roergue, de Carcin, de Bigòrra, de Bordalés... e tanben de Catalonha, que sa partida nòrd es incorporada dins la region qu’a pres lo nom d’Occitània.

 

La delegacion dels pompièrs nòrd-catalans se faguèron remarcar en brandissent lo drapèl independentista catalan (nomenat l’estelada), çò publica VilaWeb, en seguida de las fiuladas que l’adjonch al cònsol de Perpinhan, Brice Lafontaine, publiquèt sus Twitter.


 
 


 



Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

lo talha-ceba
1.

la manca de consideracion, de segur li podèm enclaure dedins lo calhassatge que ne son victimas lei pompiers dins lei quartiers sensibles que se fan espereigar per de "joines " a l'identitat misteriosa, mai aquo se ditz e se l'escrivi dins un comentari dau jornalet serà amagat en roge que respecta pas las normas basicas d'educacion, de civisme e de dialog ; verai que lo dialog a cops de pèiras es pas causa facila

  • 3
  • 7

Escriu un comentari sus aqueste article