Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Mogadisho: un trentenat de mòrts dins una dimenjada d’atemptats terroristas

Lo grop jihadista Al Shabaab a revendicat las atacas. Somalia patís dempuèi 1991 una situacion de caos e de guèrras

| Yusuf Warsame/EFE

Dimenjada tragica en Somalia. Una ataca kamikaze faguèt espetar ier dimenge un camion al pòrt de Mogadisho en tuant almens 29 personas e en ne ferissent un cinquantenat.

 

Qualques oras après l’ataca, lo grop jihadista Al Shabaab publiquèt sus Telegram qu’avián tuat 30 policièrs dins aquel atemptat, que segon lo grop jihadista eles provoquèron dintre un burèu de la polícia.

 

S’agís del segond atemptat que patís la capitala de Somalia durant aquesta dimenjada. Dissabte, faguèron espetar una veitura contra un contraròtle de seguretat.

 

Somalia es victima dempuèi 1991 d'una situacion de caos e de guèrras, après la casuda de la dictatura. En 2004, divèrsas faccions arribèron a un acòrdi per formar un govèrn de transicion, e en 2012 s’aprovèt una nòva Constitucion provisòria, mas plusors mèdias considèran qu’es un estat en falhida.



Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Se los jihadistas posan bombas, segur que hi ha un govern progressista, car los terroristas que son reclutats a las presons,als reformatoris, a las màfias e grups de deliqüència, coma podetz esperar, bolega res de bon.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article