Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi de XIII: Lesinhan, campion de la tardor

Estrena dels locals de la Federacion dels XIII a Carcassona (rota menerbesa), dissabte 17 de decembre
Estrena dels locals de la Federacion dels XIII a Carcassona (rota menerbesa), dissabte 17 de decembre
Abans un temps de pausa fins a la mitat de genièr, aquesta dimenjada se debanava la darnièra jornada de las partidas anar del campionat d’Elèit 1.
 
Resultas logicas dissabte amb la victòria del campion Limós fàcia a Tolosa: 46-10, de Carcassona a Vilanòva: 25-12 e d’Albi sus Palau que jòga 70 minutas a dotze mas arranca lo bònus defensiu: 44-32.
 
Dimenge, Avinhon dispausa aisidament dels Orses de Sent Gaudenç: 38-10. Al Molin, los Dragonets menan 16-0, puèi 16-6 a la pausa. Dins lo segond temps, tornan prene dètz punts d’avança: 22-12, mas, a la 71a minuta, un ensag del melhor marcaire del campionat Buche transformat per Marginet balha la victòria 28-26 a la formacion de las Corbièras que confirma atal sa primièra plaça al classament.
 
La difusion de la finala del campionat per L’Equipe-21 lo dissabte 3 de junh mena la Federacion a refondre lo calendièr e a reportar primièr la represa a la dimenjada dels 14 e 15 de genièr e los 1/8n de Copa als 21 e 22 de genièr (en plaça del 7 e del 8 de genièr).
 
La Federacion ajusta una Dimenjada Magica a la competicion: se tendrà a Carcassona a la fin d’abril.
 
 
Salon e Pujòls, Pichons Pocets en Copa
 
Las 9 formacions d’Elèit 2 e tres de Nacionala 1 èran concernidas aquesta dimenjada per la Copa:
 
Ferrals domina Entraigas: 58-8; Vilafranca se va qualificar a Lion: 23-14. Carpentràs bat Vilagalhenc sus un magre escart de 2 punts: 20-18.
 
Lo Barcarès resistís un moment a Baò abans de plegar: 44-6. Salon (Nacionala 1) domina L’Escura: 25-16. Pujòls (Nacionala 1) ganha sens combatre: Montpelhièr en pana d’efectiu es pas anat jogar en Aquitània. Cal esperar que la quasi-mesada de pausa permetrà de tornar trapar un efectiu combatiu del costat del Clapàs. Los ganhaires de la dimenjada son qualificats pels 1/8n amb las 10 formacions d’Elèit 1.
 
 
Un sèti novèl per la Federacion
 
Dissabte, en fin de vèspre, aprèp un comitat director e una amassada financièra, la Federacion inaugurava son sèti novèl de Carcassona. Se lo sèti oficial de la Federacion demòra a París, la direccion novèla ven de mudar la delegacion de Tolosa al pè de Ciutat dins de locals melhor adaptats per seguir d’un biais mai eficaç l’anar del 13.
 
 
 
 
Alan Roch



Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article