Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasCostiera de Nimes

Bèucaire: an creat la Carrièra del Brexit

Lo cònsol frontista vòl atal far un “omenatge au pòble britanic sobeiran”

Bèucaire se tròba a l’extrèm oriental de la Costièra de Nimes, al bòrd de Ròse. De l’autre costat del flume, en fàcia, i a la vila de Tarascon (Crau)
Bèucaire se tròba a l’extrèm oriental de la Costièra de Nimes, al bòrd de Ròse. De l’autre costat del flume, en fàcia, i a la vila de Tarascon (Crau) | Eponimm
La vila de Bèucaire (Costièra de Nimes) a decidit de crear una “Carriera dau Brexit”. Segon lo cònsol del Front Nacional, Julien Sanchez, s’agís d’un “omenatge au pòble britanic sobeiran”, que votèt en junh passat de quitar l’Union Europèa. La decision se prenguèt lo 21 de decembre passat al conselh municipal de la vila per 23 vòtes contra 9.
 
Lo Front Nacional es un partit ultradrechista e eurosceptic, que profiècha de la crisi actuala per ganhar de vòtes amb un discors clarament racista e populista.
 

 
 
Una carrièra que mena pas enluòc
 
Pasmens, aquel “omenatge” l’an fach d’un biais un pauc malastrós se prenèm en compte que la carrièra en question mena pas enluòc. Es una carrièra en forma d’u que comença e acaba sus la meteissa carrièra, la de Robert Schumann, considerat coma un dels paires de l'Union Europèa. Sembla inevitable d’establir un parallelisme entre la carrièra e la nòva condicion politica del Reialme Unit.
 

 
Bèucaire se tròba a l’extrèm oriental de la Costièra de Nimes, al bòrd de Ròse. De l’autre costat del flume, en fàcia, i a la vila de Tarascon (Crau). La vila foguèt un centre important d'escambis dels païses mediterranèus, e mai europèus, gràcias a sa fièra de la Magdalena. Ara, la vila es coneguda per son consistòri ultradrechista, menat en justícia per racisme, e relaxat, per enebir la dobertura de las botigas de nuèch en portant tòrt solament a sièis comerçants musulmans.

 




Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Que lo poble britanic haja votat liurament sortir de l'UE es una victòria de la democràcia britanica. Se lo front nazi ,vol far creire qu' es una victòria seva ,va molt equivocat. Que jo sapiga l'extrema dreta fa jamai referendum ni consultas al poble, sinon que crema los parlaments e enebir la democràcia.

  • 6
  • 1
lo catarrós
1.

Tartarin de Tarascon reincarnat dins lo jornalet parte à la caça dei leons racistas, xenofobs de Bèucaire, la vila enemiga, mai aquo es un a caça a la quimèra, en estent que lo solet leon qu'aguèt tuat en Argeria es estat una bèstia aprivadada, avugle qu'un vièlh arabe mostrava a l'estaca e, manca de gros carnassiers, i aurà cinc o sieis milions d'electors que votaràn per Marine le Pen, bota, aquo ne fai de racistas !

  • 1
  • 25

Escriu un comentari sus aqueste article