Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Mexic: presentaràn una femna indigèna candidata a l’eleccion presidenciala de 2018

Lo Congrès Nacional Indigèna e l’EZLN vòlon qu’una femna dirigisca una campanha electorala contra lo trafec de las drògas e per la defensa de las tèrras e de las culturas originàrias

Lo Congrès Nacional Indigèna de Mexic, compausat de 66 pòbles originaris, presentarà una femna coma candidata a l’eleccion presidenciala de Mexic en 2018. Lo nom de la candidata, que beneficiarà del sosten de l’Armada Zapatista de Liberacion Nacionala (EZLN, segon sa sigla en espanhòl), serà anonciat lo mes de mai que ven.

 

La campanha se centrarà sus la lucha contra lo trafec de las drògas e per la defensa de las tèrras. “Volèm que l’indignacion, la resisténcia e la rebellion sián suls bulletins de vòte en 2018”, çò ditz lo congrès indigèna, qu’amassa las 66 nacions que luchan ensems per poder viure en acòrdi amb lors culturas.


 
 







Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
2.

A veure si se'n surt, que ja tocaria que algú pensés millor les coses que fan, potser una mica de intel·ligència indígena, pot anar bé als Mexicans.
M'entres:
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 1
  • 0
francesc Palma
1.

Es la causa mai normala que poden far.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article