Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaBearnPalés

Talamoni participarà a las Assisas de la Lenga Occitana

Lo rescontre se tendrà a Pau los 14 e 15 de febrièr e es organizat pel Med’Òc de Pau en partenariat amb l’Universitat de Pau e dels Païses de l’Ador, l’InÒc Aquitània e lo CPLO

Lo president de l’Assemblada de Corsega, Jean-Guy Talamoni, serà present a las Assisas de la Lenga Occitana qu’auràn luòc a Pau los 14 e 15 de febrièr
Lo president de l’Assemblada de Corsega, Jean-Guy Talamoni, serà present a las Assisas de la Lenga Occitana qu’auràn luòc a Pau los 14 e 15 de febrièr | Cullettività Territuriale di Corsica
Lo president de l’Assemblada de Corsega, Jean-Guy Talamoni, serà present a las Assisas de la Lenga Occitana qu’auràn luòc a Pau los 14 e 15 de febrièr, çò rapòrta La République des Pyrénées.
 
Las Assisas de la Lenga Occitana an la tòca de rassemblar d’universitaris, d'ensenhaires, d'elegits, de directors d’institucions, de tecnicians de collectivitats qu'òbran dins lo quadre de las politicas lingüisticas. Aquel rescontre cèrca de confrontar las diferentas problematicas dins los domenis de l’ensenhament, dels mèdias, de l’economia e de las politicas publicas, amb la tòca de prepausar de perspectivas pel desvolopament en Bearn.
 
Las Assisas de la Lenga Occitana son organizadas pel Movement Estudiant d’Occitània (Med’òc) de Pau, en partenariat amb l’Universitat de Pau e dels Païses de l’Ador, l’InÒc Aquitània e lo Congrès Permament de la Lenga Occitana (CPLO). La conferéncia inaugurala la farà lo sociolingüista alemand Georg Kremnitz, especialista de l’occitan e del catalan. Puèi se tendràn d'obradors e se’n presentarà las conclusions.



abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
6.

Corsega va mai avançada en la recuperacion de sa lenga ,doncas una bona conselhera per l'occitan.

  • 0
  • 0
Papeta calhau mesa
5.

#2 E los occitans sèm per una nacion supremacista: PARATGE ÜBER ALLES

  • 0
  • 0
Terric Lausa Quilhan
4.

#3

http://hpics.li/6193ab9

  • 0
  • 0
Guifred lo Pelós
3.

#1 Cossí fan, al med'òc, per èsser nascuts sens aver una nacion ? Una nacion es çò de qué nais un pòble : sa lenga. Una nacion non es una bastison politica, mas una donada linguistica.

  • 1
  • 5
Lo raiòu Cevenas
2.

#1 Saique benlèu lo sénher Talamòni perçap "la nacion còrsa" coma se ditz "la nacion indiana" : au sen de "pòple"... Non sai.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article