Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

De deputats escoceses cantan l’Imne a la Jòia al parlament britanic

Cantavan l’imne de l’UE lo jorn del vòte clau per començar lo Brexit en tot far pèrdre son sang freg al vicepresident de la Cambra dels Comuns

De deputats del Partit Nacionalista Escocés (SNP) cantèron l’Imne a la Jòia per protestar contra lo Brexit. En fiulant e cantorlejant aquel darrièr movement de la 9a Sinfonia de Beethoven, considerat coma l’imne de l’Union Europèa, los deputats escoceses faguèron pèrdre son sang freg al vicepresident de la Cambra dels Comuns, Lindsay Hoyle, del Partit Trabalhista.
 
Tot aquò data de dimècres passat, 8 de febrièr, lo jorn que lo parlament britanic aprovèt la lei que permet a la primièra ministra, Theresa May, d’invocar l’article 50 del Tractat de Lisbona per començar lo procès de divòrci amb l’Union Europèa.

 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

fancesc palma
6.


L'himne mai polit

Daval ma fenestra
hi ha un aucelon
tota la nuech canta
canta sa cançon

Se canta que cante
canta pas per iu
canta per m'amiga
qu'es pas luenh de iu

Si sabi las veire
o las rencontrar
passaré l'aigueta
se'n paur de'm negar

  • 5
  • 0
Emmanuèl Isopet
5.

#3 Cresi que l'i a pas de paraulas a "l'imne europèu", encara que i aja de proposicions nombrosas. A ieu m'agrada fòrça la version de Nadau (de Maurici Romiu pel tèxte), la fau estudiar als mieus collegians.

  • 2
  • 0
Emmanuèl Isopet
4.

#3 Cresi que l'i a pas de paraulas a "l'imne europèu", encara que i aja de proposicions nombrosas. A ieu m'agrada fòrça la version de Nadau (de Maurici Romiu pel tèxte), la fau estudiar als mieus collegians.

  • 3
  • 0
Gerard Joan Barceló Pèiralata
3.

#2 Cèrtas, mas l'usatge espandit internacionalament es de dire a l'encòp "Òda a la Jòia" e "Imne a la Jòia", e sembla que cèrts musicològs preferiscan de dire "Imne a la Jòia" a l'ensems paraulas-musica, e "Òda a la Jòia" al poèma solet.

  • 3
  • 0
Batko
2.

Avisatz-vos que l'imne de l'Union Europenca es una òda, s'apèra "Òda a la Jòia", pr'amor qu'un imne en musica classica es un apèça que comença per una quarta, abans d'estar vengut una "melodia representant una entitat geografica, culturala o politica."

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article