Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Georgia: an arrestat un pòpa suspècte de voler empoisonar lo patriarca Elias II

Lo ministèri public georgian confirma l’acusacion d’aquel prèire rus de rite grèc

Elias II foguèt entronizat en 1977 e segon totes los sondatges es la personalitat pus prestigiosa del país
Elias II foguèt entronizat en 1977 e segon totes los sondatges es la personalitat pus prestigiosa del país | Kris Duda / Catedrala Sameba
Detenguèron divendres passat lo pòpa responsable de l’administracion de la Glèisa ortodòxa georgiana, suspècte d’ensajar d’empoisonar lo patriarca Elias IId, cap de la glèisa georgiana. Atal o a raportat lo responsable del servici de proteccion dels nauts responsables de Georgia en Alemanha, ont lo patriarca se sometiá a una operacion de la vesicula. Lo detengut es un prèire rus de rite grèc.
 
Segon lo responsable de la seguretat d’Elias IId, lo pòpa Georgi Mamaladze l’arrestèron a l’aeropòrt de Tbilissi quand èra a mand de prene un avion per vesitar lo patriarca en Alemanha. Lo responsable de la seguretat l’acusa de voler empoisonar lo cap de la glèisa georgiana, çò confirmèt lo ministèri public del país.
 
Elias IId foguèt intronizat en 1977 e, segon totes los sondatges, es la personalitat pus prestigiosa del país.





abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

La Gleisa ortodòxa e la catòlica s'haurien d'unir o almanco tenir un pacta de bones relacions las melhor possibles.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article