Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc NautTolosan

Tolosa: cafè-cantaires amb Xavier Vidal a La Topina

Xavier Vidal e l’AMTET asseguran lo succès d’una serada per que totes los participants pòscan far viure la lenga e lo país en cantant ensems a la beguda

Beure un còp e cantar ensems en occitan, vaquí lo biais pus nòstre de far viure la lenga e la cultura del país. Dins aquel sens, La Topina prepausa dijòus que ven, 2 de març, un cafè-cantaires ont cadun pòt cantar, acompanhat per d’instrumentistas.
 
Asseguran la reüssida de la serada los musicians Xavier Vidal e l’AMTET, qu’es l’associacion qu’amassa los estudiants de musicas tradicionalas de la Ciutat Mondina.
 
La Topina es lo projècte d’un cafè associatiu dins l’Ostal d’Occitània, un ostal tolosan del sègle XIVn, que prepausa de dimècres a dissabte de 10h a 22h de restauracion en promovent los produches labelizats occitans, comèrci equitable e bio. Es tanben un endrech de socializacion de la lenga occitana e un luòc cultural, festiu e convivial.
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Quan aní a Tolosa, cercava un loc coma aqueste. Mas hi vai poder anar per l'orari, me pareis qu' es deia l'Estanquet, fa uns 15 ans. Calen aquestes locs per los visitants que volen coneisser la lenga nostra.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article