Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Tolosa: concèrt suspresa dels Motivés dins la requisicion Abat Pierre

Lo bastiment ocupat pel collectiu Drech Al Lotjament aculhís ara 70 personas e a plan capitat contra una denóncia en justícia

| Dal Toulouse31
Dissabte passat, los abitants de la requisicion Abat Pierre de Tolosa foguèron suspreses per un concèrt dels Motivés, per carrièras, dins un ambient de fèsta, de lucha e de solidaritat.
 
La requisicion Abat Pierre es un ancian espital vuèg, qu’al començament de genièr passat l’ocupèron los activistas del collectiu Drech Al Lotjament (DAL) a l’ocasion de l’èrsa de freg e en remarcant que i aviá pas pro d’albergament public per evitar que de mond se vegèsson forçats de dormir per carrièras. Lo sit aculhís ara 70 personas, dont 35 enfants. Lo collectiu considèran que s’agís d’una “solucion d’urgéncia”. Totalament foncional amb d’aiga correnta, d’electricitat e  de calfatge, lo bastiment dispausa sus tres estancis de cambras d’espital d’aperaquí 20 m2, de nombrosas salas de reünion e tanben d’un espaciós laboratòri transformat en una granda cosina partejada.
 
En febrièr passat, los activistas ganhèron en justícia contra una denóncia del Centre Espitalièr Universitari de Tolosa (CHU, segon sa sigla en francés). Ara, los activistas demandan un engatjament per relotjar las personas amb dignitat.
 
 

 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article