Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.ProvençaProvençaPaís de Grassa

Doas falsas victimas dels atemptats de París seràn lèu jutjadas per aver recidivat après Niça

S’agís d’un parelh de Canas qu’èran ja condemnats per aver pretendut d’èsser de victimas dels atemptats de París, après demostrar qu’èra pas vertat

| Christian de Portzamparc
Un parelh d’abitants de Canas, suspèctes de s’èsser faches passar per de victimas de l’atemptat de Niça, seràn jutjats lo 19 d’abril que ven pel tribunal correccional de Grassa. Se tracta d’un òme de 36 ans e d’una femna de 29 ans, que lor identitat es pas estada revelada. Demòran a Canas amb lors enfants de sièis e sèt ans. Lo parelh foguèron ja condemnats en decembre per aver pretendut d’èsser de victimas dels atemptats de París, çò raportava dimenge passat l’AFP.
 
Dins aquel primièr jutjament, se condemnèt a de penas de sièis ans de preson per l’òme e tres per la femna, e devon tornar los 60 000 èuros que los recebèron del Fons de Garentida de las Victimas del Terrorisme (FGTI). Alavetz eles asseguravan qu’èran de victimas de las explosions a l’Estadi de França, a París, lo 13 de novembre de 2015. Concretament, ela seriá estada “cremada” per una de las explosions.
 
Aquelas penas son las pus duras jamai prononciadas dins aquel genre de dorsièr. Lo tribunal de Grassa volguèt “l’aplicacion particularament estricta” de la lei, en cercant de far una “exemplaritat penala”. Durant aquel jutjament foguèt demostrat que lo jorn dels atemptats, lo parelh se trobavan al país e non pas a París.
 
 
14 ans de preson, apèl del segond jutjament
 
Dins lo primièr jutjament, lo parelh canenc reconeguèron los faches e diguèron qu’avián despensat integralament los 60 000 èuros dins la crompa de veïculs destinats a la revenda. De tot biais, son pas exemptats d’aver de los tornar.
 
Lor revendicacion d’èsser tanben de victimas de l’atemptat de Niça desvelhèt la sospiècha del FGTI, organisme responsable d’avalorar e de gerir las indemnitats, e se comencèt una enquèsta qu’es arribada a la justícia. Dins lo segon jutjament, que se debanarà lo 19 d’abril que ven pel tribunal correccional de Grassa, incorpòra lo concèpte de recidiva e lo ministèri public demanda 14 ans de preson.
 
Lo parelh canenc an pausat un recors d’apèl de la senténcia del primèr jutjament, e deuràn afrontar una audicion a la cort d’apèl d’Ais de Provença lo 28 de març.
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Sempre n'hi ha que aprofitan las desgràcias, pel benefici propi. Paures mesquinets

  • 2
  • 0
Donacian
1.

Sèis annadas de preson per una frauda d'assegurança... e se pòu que ne'n prenguèsson quatòrze !!! Quò-es una senténcia incresablament dura que sembla mai una venjança que non pas una justícia... pfff !

  • 5
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article