Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc NautTolosan

Primaël Montgauzí presenta son primièr clip

Sus la cançon Libertat, lo clip es “un imne a la Tolosa libra e rebèlla. Ua votz tolosana deu desir universau de libertat”

Lo cantautor gascon Primaël Montgauzí presenta son primièr clip sus la cançon Libertat. Realizat per Sébastien Chantal, lo clip evòca lo quartièr tolosan de Sant Çubran, del costat gascon de Garona, “d’ua manèra poetica entà ne hèr sortir l’esséncia e la beutat”. Dins lo filme veiretz los gitanos del Ravelin e los gafets gascons, Espanha, l’Orient e mai encara... Segon lo quite artista, s’agís d’“un imne a la Tolosa libra e rebèlla. Ua votz tolosana deu desir universau de libertat”.
 
Montgauzí obtenguèt son mastèr de Letras Modèrnas a l’Universitat de Tolosa- Lo Miralh, especialitat  “cantologia”, es a dire l’estudi de las cançons, amb una recèrca sus la cançon militanta.
 
En mai de son trabalh artistic, Montgauzí a partejat amb los legeires de Jornalet sas reflexions, de Liban estant, sus la cultura, la coexisténcia dels pòbles, los ligams mediterranèus e la plaça de l’artista d’expression occitana dins la societat.
 

 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma
3.

Força ben, polida cançon per la libertat en tots sos significats e tamben per la libertat de Tolosa la polida ciutat capitala d' Occitània. Ja n'hi ha pro de cantar a lorda París, ara toca cantat a capitalas oprimidas coma aquesta, Marselha, la fabulosa Ciotat medievala de Carcassona, Perpinyà la catalana, e locs coma l'illa de Magalona amb sa catedrala al mieg de la mar, l'antic barri històric de Montpelher, lo canal de las duas mars,..etc.

  • 0
  • 0
Tòni de l\'Ostal Valéncia la Granda
2.

Plan polit! L'apondrem a le nòstre karaoke en òc ;)

  • 2
  • 0
Gerard Cairon Florentin d Albigés
1.

Osca per tu! Primaèl! Contunha de nos sortir de cançons amb aquela sensibilitat e d'aquel nivèl!

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article