Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc BasBesierés

Besièrs: an mes en marcha lo dialòg de las culturas popularas occitanocatalanas

Durant tota l’annada se tendrà de rescontres e d’escambis per preparar lo segond Forum Euroregional, que se debanarà en Occitània a la prima de 2018

| Occitanie Tribune
Lo dialòg de las culturas popularas d’Occitània e dels Païses Catalans s’es mes en marcha a Besièrs. Se presentèt al CIRDÒC lo 9 de mai passat, a l’ocasion de la jornada d’Euròpa, lo projècte “Culturas popularas en dialòg”. S’agís d’un programa que convida associacions, confrariás, clubs, artistas e grand public a devenir los ambaissadors de las culturas occitana e catalana en partejant de vidèos, imatges e testimoniatges sus la pagina Facebook del projècte amb l’etiqueta #CulturaViva.
 
Lo projècte es menat a bon tèrme per un partenariat entre lo CIRDÒC, la Fira Mediterrània de Manresa e la Fira de Teatre Infantil de las Illas Balearas.
 
 
Exposicion sus las fèstas de fuòc
 
Durant l’inauguracion del projècte, e al son de las musicas del grop Mar e Montanha, se presentèt l’exposicion “Fèstas de Fuòc dins los Pirenèus”, concebuda per la Generalitat de Catalonha amb lo sosten de l’UNÈSCO, que se poirà vesitar durant tot un an a la Mediatèca Occitana. L’exposicion mòstra los fuòcs de Sant Joan de divèrsas vilas dels Pirenèus declarats per l'UNÈSCO patrimòni de l’umanitat; 36 comunas son en Occitània (en Comenge e Aran), 14 al Principat de Catalonha, 9 en Aragon e 3 en Andòrra.
 
 
Segond Fòrum Euroregional
 
L’exposicion serà dobèrta durant 12 meses, e durant aquel periòde se tendrà de rescontres, d’escambis e de manifestacions culturalas qu'alestiràn lo forum final. A aquela ocasion los elegits de la region qu’a pres lo nom d’Occitània, de la Generalitat de Catalonha e lo CIRDÒC anoncièron la tenguda d’un segond Forum Euroregional, qu'aurà luòc en Occitània a la prima de 2018.
 
Lo rendètz-vos que ven se tendrà a Pesenàs (Besierés) lo 1r e lo 2 de julhet amb la Ronda dels Totèms.
 
 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Iagualada (PP.CC.)
2.

Ja ho diuen, som pobles germans, i la nostre amistat no te límits.
Son molts anys de patiment, però segur que ens en sortirem, i li fotrem una patada als dos estats.
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
Francesc Palma
1.

De manera populara o de maniera culta, cal s'amassar. Açò no pot ser, que visquem tan separats estan tan aprop.
Catalunya e Occitanis.
Bar Occitan Catalan
Restauran OC CAT ensems
Lengadoc Catalan
Museu Occitan Catalan
Barcelona Foix
Barcelona a Marselha
Marselha a Barcelona
................................

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article