Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaLanas e LabritTenarèsa

Las esplendors de l’Edat Mejana occitana a l’abadiá de Flaran

Lo sit cistercenc de Gasconha aculhirà dimenge que ven, 28 de mai, una jornada dedicada a la descobèrta de la cultura e del patrimòni occitans

| GO69
Dimenge que ven, 28 de mai, l’abadiá de Flaran (Tenarèsa) aculhirà una jornada dedicada a la descobèrta de la cultura e del patrimòni occitans.
 
Lo programa prepausa una vesita del sit en occitan, una descobèrta dels mistèris del jardin e dels sabers botanics de l’Edat Mejana en Occitània, una conferéncia sus Guilhèm d’Aquitània per la professora Katy Bernard de l’Universitat de Bordèu-3, e un concèrt de Lirica Mediterranèa pel grop Troubadours Art Ensemble.
 
Durant tota la  jornada se poirà vesitar l’exposicion “Mila ans de cultura occitana" e se tendrà de sièstas musicalas, de jòcs tradicionals, d’animacions...
 
La jornada se farà a l’ocasion del Total Festum e l’organizan la region qu’a pres lo nom d’Occitània, lo departament de Gers, lo CIRDÒC e d’autras associacions partenàrias. Per aquela rason se i presentarà l’edicion 2017 del festenal en preséncia d’oficials e d’elegits. 
 
Fondada en 1151 dins la val de la Baïsa, l’abadiá de Flaran es una de las melhor preservadas d’Occitània. Se tracta d’un ensemble cistercenc del sègle XIIn que visquèt de renovacions fins al sègle XVIIIn.
 
Podètz trobar mai d’informacions sul sit de la Fabrica Occitana


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
1.

El passat és Gloriós, i mes amb l'heroisme que tingueren, però si pensem en el futur, perquè no igual que el passat o mes gloriós encara, el País s'ho mereix.
A Cat. és digué al 1714: Lliures o Morts! ara Lliures i mes vius que mai!
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article