Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi de XIII: país d’Aude, tèrra benesida del XIII

Rendètz-vos a Narbona dissabte 3 de junh per una granda jornada de finalas de XIII amb, a 17h45, l’oposicion Lesinhan-Limós pel bloquièr d’Elèit 1
Rendètz-vos a Narbona dissabte 3 de junh per una granda jornada de finalas de XIII amb, a 17h45, l’oposicion Lesinhan-Limós pel bloquièr d’Elèit 1
Narbona reçauprà aqueste dissabte 3 de junh las finalas dels campionats de XIII e, en particular, a 17h45 la granda finala d’Elèit 1 entre lo campion actual Limós e lo primièr de la fasa de classament: Lesinhan. E la Copa Lòrd-Derby es ja sus las laissas de l’AS Carcassona. Òc, lo País d’Aude es plan una tèrra benesida del XIII!
 
Mas lo país catalan e lo país tolosan prenon tanben de vam.
 
 
Elèit 1: Limós-Lesinhan en finala
 
Las doas mièjas finalas coneguèron de debanaments quasi similars.
 
Dissabte, a l’Agulha, Limós dominèt los Dragonets de St Estève-XIII catalan dins lo primièr temps per menar 26-12 a la pausa. Mas los catalans tornavan mai determinats sus la pelena e egalizavan a 34-34. Un ensag de lor segonda-linha Palavi, mai la transformacion e una penalitat menavan los limosencs sul camin de Narbona: 42-34.
 
Dimenge, al Molin, Lesinhan aviá retengudas las leiçons de la desfaita en finala de la Copa. Dintrèt a fum dins la partida e destabilizèt la defensa de Carcassona per marcar quatre ensages e menar 22-0. Un ensag sus la còrna tornava menar l’ASC a 22-6 a la pausa. Los Canaris marcavan dos còps a la represa e tornián a 22-18, mas una novèla pauma perduda permetiá als Verds e Blancs de refortir lor avantatge e acabar sus un 32-18, doas penalitats encapadas mai luènh.
 
Lesinhan e Limós se tornaràn trapar coma en 2011 a l’Egassieral. Fa 6 ans Lesinhan aviá ganhat 17-12 e, un còp de mai, partís amb las favors dels pronostics.
 
La partida se jogarà a 17h45 al tèrme d’una jornada de finalas.
 
Se venètz pas a Narbona, la poiretz seguir sus L’Equipe-21 o escotar en lenga nòstra sus Ràdio-Lenga d’Òc-Narbona.
 
 
Tolosa lo dalfin
 
Aquesta dimenjada, lo Championship organizava sa Dimenjada Magica (Summer bash) a Blackpool e lo Tolosa Olimpic jogava contra Halifax. Una partida que los occitans mestregèron d’un cap a l’autre per ganhar 32-22 e se posicionar en dalfins de Hull KR al classament. Dimenge, Tolosa tornarà en Anglatèrra per jogara Batley abans doas recepcions a Blanhac: Rochdale (dissabte 10 de junh, 18h30) e Londres (dissabte 17 de junh, 15h30).
 
 
La redempcion pels Dragons?
 
Divendres de ser, lo cambiament d’entraïnaire produsiguèt pas d’efièch positiu pels Dragons que tornèron de Salford amb la mala cargada de punts: 50-12.
 
Diluns de ser, los Sang e Aur tornavan trapar la pelena de Brutus e tanben Greg Bird, aprèp una partida de suspension. En fàcia, lor melhor enemic: Hull FC, promessa d’una partida nharruda. Los 8500 espectators foguèron pas deçauputs.
 
Lo pilar Sam Moa dobrissiá la marca, mas Hull replicava. Walsh encapava una penalitat e un tombat e los catalans menavan 9-6 a la pausa. 11-6 tre la represa aprèp una novèla penalitat del mièg de dobertura. Mas Romano pagava d’un carton jaune las decas d’indisciplina catalanas. A 13 contra 12, Hull marcava dos còps: 18-11. Un scenari tròp conegut? Non! Yaha sautava mai naut que los angleses sus un còp de pè de Walsh e marcava: 18-17. A 5 minutas de la fin, novèl còp de pè (aqueste còp: inversat!) de Walsh que trapava Gigòt a la recepcion entre los pals: 23-18 pels catalans. Un placatge desintegrador de Bird sul dobertura anglés a un mètre de la linha catalana: la pauma escapava de las mans del jogaire, mesclanha, còp de còrna! Los catalans tornan prene plaça dins los 8 primièrs de la competicion. Plaça de confirmar tre dimenge de vèspre a Widnes.
 
Los Dragons benefícian d’una novèla desfaita dels Lops de Warrington (12-38 contra Salford) per los passar al classament . Aqueste diluns, Widnes bat Leeds: 28-20; Wakefield ganha a Wigan: 42-30 e Castleford a Leigh: 38-0.
 
 
Australia: la partida de las partidas
 
En Austràlia, aqueste dimècres 31 de mai, plaça del costat de Brisbane a la primièra confrontacion entre Queensland e Nòvas Galas del Sud, la partida d’una importància màger per totes los australians, e mai la formacion de Queensland aja ganhat 10 còps sus 11 las darrièras edicions del triple afrontament annal.
 
 
 
 
Alan Roch

 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris


I a pas cap de comentari

Escriu un comentari sus aqueste article