Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Barcelona: se prepara un nòu cors intensiu d’occitan

S’agís d’un cors de 60 oras del nivèl A2 qu’ongan se debanarà del 26 de junh al 27 de julhet de diluns a dijòus de 17h a 20h

| Generalitat de Catalonha
Se prepara un nòu cors intensiu d’occitan a Barcelona. Coma cada estiu, lo CAÒC prepausa un cors d’iniciacion a la lenga nòstra. Se tracta d’un cors de 60 oras del nivèl A2 qu’ongan se debanarà del 26 de junh al 27 de julhet de diluns a dijòus de 17h a 20h.
Es reconegut coma una activitat de formacion permanenta del professorat pel Departament d’Ensenhament de la Generalitat de Catalonha.
 
E mai s’es fòra Occitània, Barcelona es una vila que prepausa totjorn de corses d’occitan. Puèi que l’occitan es lenga oficiala, los barceloneses i pòdon aprene la lenga nòstra tant als corses que i organiza lo Conselh General d’Aran coma al CAÒC durant tota l’annada.
 
Per mai d’informacion: caoc(a)caoc.cat, o al telefòn +34 932 843 634.



abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Conèisser l'existencia d'Occitania e de la lenga d'Oc, per nosaltres catalans de las ilhas e de tots los altres Països Catalans és una força culturala molt importanta, la semblança naturada es cap al Nord, non pas cap a l'Oest. La frairetat occitana catalana es ben reala e los fruits son molt beneficiosos per ambduas parts, per las duas lengas, culturas, nacions,....Encara estan començant las relacions e comprenen una quantitat de gent que anirà engrandin-se amb lo temps e los mitjans novels de comunicacion cada vegada melhors. No es pot pas ser un català culte sens conèisser Occitania, sa cultura e sa lenga. Quan es passa per Narbona, Besiers, Carcassona,Montpelher,... saber que som a Occitània, saber dir qualca causa amb Oc, saber qualca causa polida de l'amistat amb aqueste país tan gran e fratern.

  • 3
  • 0
Efrén Beltrán Roncal Barcelona - Montpelhièr
1.

I a res d'extraordinari en ensenhar l'occitan a Barcelona. Çò vergonhós es que siá pas ensenhat a l'universitat coma es lo cas de lengas nombrosas de païses fòrça mai exotics qu'Occitània.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article