Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Londres: ataca terrorista islamofòba

Una camioneta s’es ronçada contra lo mond que sortissián de pregar d’una mosqueta. Lo bilanç es d’almens un mòrt e un desenat de ferits

Almens una persona mòrta e un desenat de nafradas es lo tragic bilanç de l’ataca terrorista d’aspècte islamofòb que la visquèt Londres dins la nuèch de dimenge a diluns. Una camioneta se roncèt sus un grop de personas que sortissián de la mosqueta de Finsbury Park, dins lo nòrd de la vila.
 
Segon Scotland Yard, l’agressor es un òme de 48 ans qu’es estat detengut. Qualques testimònis asseguran que menava a granda velocitat en tot cridar “Vòli tuar totes los musulmans”. Los quites pedons reüssiguèron a arrestar l’assalhidor.
 
Lo Conselh Musulman del Reialme Unit (MCB) a explicat que las victimas venián de far los pregàrias del Ramadan. Lo secretari de l’MCB, Harun Khan, a condemnat l’ataca e a comentat que s’agissiá d’una “mòstra violenta d’islamofobia”.
 
Scotland Yard crei que l’agressor agiguèt tot sol e rapòrta que totas las victimas son de la comunautat musulmana.
 
La primièra ministra britanica, Theresa May, afirmèt que la polícia tractava los faches coma una “ataca terrorista”.



abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Volia posar:
S'ha d'atacar el terrorisme a Anglaterra e a Siria, a Alemanha e a Alep, a Brusel·las e a Racca,....

  • 0
  • 0
francesc palma
1.

S'ha d'atacar amb lo terrorisme a Londres e a Siria, a França e a Damasc, a Alemanha a Alep, a Belgica e a Racca, ....

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article