Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La NASA protegirà la Tèrra dels asteroïdes amb la collaboracion de l’Observatòri de la Còsta d’Azur

An desvolopat una nòva tecnica que consistís a far intrar un impactor cinetic en collision contra l’astre per ne desviar la trajectòria

| NASA
La NASA a desvolopat una nòva tecnica que permetrà de protegir la Tèrra dels asteroïdes. Consistís a lançar un impactor cinetic per qu’intre en collision amb l’astre e ne desvie l’orbita. La maquina en question pòrta lo nom anglés de Double Asteroid Redirection Test (DART).
 
Se prevei un primièr ensag en 2020, amb lo lançament de dos vaissèls espacials qu’intraràn en collision contra un asteroïde en 2022.
 
Lo plan de la NASA se desvolopa amb la collaboracion de l’Agéncia Espaciala Europèa, de l’Observatòri de la Còsta d'Azur e del Laboratòri de Fisica Aplicada de l'Universitat Johns Hopkins.
 
 

 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc Palma
2.

Lo que poga protegir la NASA e sos comandament militars, segur que serà pas per protegir la terra, senon que per apoderar-se de los altres països que li mancan.

  • 2
  • 0
Guilhèm Thomas Tolosa
1.

Voldretz plan desencusar mon scepticisme, mas crèsi puslèu que per desrotar los asteroïdes seriá melhor d'i mandar Bruce Willis, una bomba atomica, e una joventa poparuda.

Compreni pas perqué la sciéncia s'en mescla, alara qu'Hollywood nos ensenhèt la solucion dempuèi un brieu ...

:D

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article